Cupcake′s met clotted cream en jam
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-05-2013
Frisse zoete cup cakejes op een makelijke manier te bereiden
Ingrediënten 12 personen
Voor de cupcake′s125 gram grasboter of roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzendbakmeel
2 á 3 eieren groot
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels melk.
Voor de vulling:
Aardbeienjam
Voor de Clotted Cream:
125 gram Mascarpone
125 ml slagroom
eventueel een beetje suiker
Benodigdheden
BeslagkomMixer
Bakvorm voor cupcake′s
Spuitzak
Schaaltje
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de cup cake vormpjes in de bakvorm voor cup cake′s
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn
Bereidingswijze
Mix de grasboter tot er een romige massa ontstaat. Voeg in delen de kristlalsuiker en de vanille suiker toe. Tussen door blijven mixen. Mix 1 voor 1 2 eieren door het beslag. Mocht het iets te droog zijn dan voegt men van het 3e ei alleen het ei geel toe. Blijven mixen tot het een luchtig beslag is. Zeef de bloem in delen boven het beslag en spatel met een houten lepel het beslag voorzichtig door elkaar. Als laatste spatel men voorzichtig de melk er door.
Vul de vormpjes met 2 eetlepels voor 2/3 vol. Plaats de bakvormen op een rooster in het midden van de oven en bak de cake-jes in 20 tot 25 min. gaar. De cup cake′s zijn gaar zodra ze terug veren als U er voorzichtig op duwt. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Clotted Creame:
Mix de slagroom niet te stijf en spatel de mascarpone erdoor. Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
Klop in een schaaltje de jam met een vork totdat deze vloeibaarder is.
Maak in met de achterkant van een theelepel een holletje in de afgekoelde cupcake. Gooi de restjes niet weg!! Vul het holletje met jam en spuit met de spuitzoek de clotted creame over de cakejes.
Eet de restjes op met een beetje van de jam en de clotted creame tijdens het afwerken van de cakejes.
Bron
Basis recept via cupcakerecepten.nl en eigen invulling
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties