GEROERBAKTE KNOFLOOKSTENGELS MET SPEK
- Chinees, Bijgerecht
- 0-10 min.
LA ROU CHAO SUAN TAI
"Als je eenmaal knoflookstengels hebt gegeten, ben je voor goed verkocht. Dit gerecht, dat in ongeveer 10 minuten op tafel staat, heb ik vaak gegeten bij Sichuanese vrienden thuis".
Ingrediënten 4 personen
250 gr knoflookstengels3 plakken doorregen spek, indien mogelijk dik gesneden
3 eetl. bakolie
zout
1/2 theel sesamolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 151,64 kcal |
Koolhydraten | 0,13 g |
Eiwitten | 4,12 g |
Vetten | 14,97 g |
Bereidingswijze
Verwijder eventuele vezelige uiteinden van de knoflookstengels. Snijd de stengels vervolgens in stukjes van 4 centimeter. Snijd eerst het zwoerd van het spek en snijd daarna het spek, dwars op draad, in dunne reepjes.
Verhit een ingebrande wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en wals hem door de wok. Doe de spekreepjes erbij plus het zwoerd. (voor smaak) Roer een paar keer om de spekreepjes van elkaar te scheiden. Voeg de knoflookstengels toe en roerbak tot ze zacht zijn en gaan rimpelen. Voeg zout naar smaak toe. Neem de wok van het vuur en verwijder het eventueel toegevoegde zwoerd. Roer de sesamolie door het gerecht en serveer het.
Bron
Serveertip
Ik kon nergens knoflookstengels vinden en bij toeval zacht ik bij mijn buurman een rij ervan. Dit had zijn Chinese vrouw Qin eind vorig jaar geplant. Zij plant het als de teentjes te oud en houterig worden. (een goede tip voor komend jaar). Voor de smaak had ik 1 stengel meegenomen en volgens deze recept gemaakt. Was echt heel lekker. (zie foto)