Kerriesoep met ei
- Surinaams, Soep
- 10-20 min.
Toen ik een keer honger had en niet veel in huis had heb ik deze soep gemaakt. Ik vond hem zo lekker dat ik besloot hem op Smulweb te zetten. Tip: de soep is het lekkerst als je hem een paar uur of een dag van tevoren maakt. De smaken zijn dan helemaal ingetrokken
Ingrediënten 4 personen
- 2 liter water- 4 Maggi-blokjes
- 50 gram boter
- 4 eetlepels massalakerriepoeder (of naar smaak)
- 4 eetlepels bloem
- 2 (rode) uien
- klein zakje soepgroenten
- 3 eieren
- fijngehakte peterselie (naar smaak, gedroogd of vers)
Voorbereiding
Ui klein snijden, bloem in een schaaltje of mok mengen met water zodat het niet gaat klonteren. Eieren hardkoken.
Bereidingswijze
Na voorbereidingen boter in de pan smelten en uien fruiten. Hier het bloem-watermengsel en de massala bij gooien. Daarna het water en de bouillonblokjes erbij doen. Roer met een garde in de pan en zorg ervoor dat de bloem niet gaat klonteren. Als het goed is ontstaat er nu een wat dikker, geel mengsel, maar niet té dik. Laat de eieren schrikken en snij ze in kleine stukjes. Gooi de eieren en de soepgroenten bij de soep en laat kort meekoken. Op het laatst de peterselie erbijgooien.
Eet smakelijk!
Serveertip
Voeg 3 theelepels Surinaamse Mango Chutney-Sambal toe (verkrijgbaar bij de toko, of gebruik gewone sambal) voor een pittige soep!