Zoete aardappelsoep

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2013

Fluwelige soep in een mooie oranje tint!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zoete aardappel (+/- 250 gr), geschild en in blokjes
1 el verse gember, gesnipperd (mag uit potje)
20 gr boter
1 rode ui, grof gesnipperd
zout en peper
0.75 liter bouillon
75 ml santen, opgelost in een beetje heet water
1 el tamarinde (potje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een diepe pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de gember en aardappelen toe en roer door. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje staan totdat de aardappelen uit elkaar vallen.
Pureer de soep tot hij helemaal zonder klontjes is, zet de pan terug op het vuur en verwarm hem zachtjes. Roer de tamarinde en de santen erdoorheen en breng op smaak met zout en flink wat witte peper.

Serveertip

Lekker met vers bruin brood.

Geen tamarinde in huis? Laat het weg of vervang het door een scheutje citroensap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten