Gestoofde kippendijen met pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gestoofde kippendijen met pompoen

    Gestoofde kippendijen met pompoen

    Gestoofde kippendijen met pompoen

Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuks kippendijen
660 milliliter Swinckels
100 milliliter kokosmelk
1 stuks sinaasappel geraspt
1 stuks gember ca. 3 cm
4 stuks sjalotten
1 stuks fles pompoem
2 eetl rozemarijn
2 eetl tijm
5 eetl olijfolie
3 eetl zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de pompoen en verwijder te pitten.
2. Snij de pompoen in kleine stukken.
3. Hak de rozemarijn en tijm fijn en meng dit met 5 eetlepels olie en meng dit met de pompoen.
4. Verdeel de pompoen over een bakplaat en gaar het voor 20 minuten op 160 graden in de oven.
5. Snij de sjalotten en de gember fijn en bak dit aan in de braadpan met de zonnebloemolie en voeg na 2 minuten de kippendijen toe.
6. Bak de kippendijen rondom bruin en blus het af met Swinckels.
7. Voeg de kokosmelk toe en de rasp van de sinaasappel en laat het geheel stoven voor 1,5 uur.
8. Serveer de kippendijen met een beetje kookvocht op de pompoen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Swinckels avatar
Swinckels

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten