Gestoofde kippendijen met pompoen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
4 stuks kippendijen660 milliliter Swinckels
100 milliliter kokosmelk
1 stuks sinaasappel geraspt
1 stuks gember ca. 3 cm
4 stuks sjalotten
1 stuks fles pompoem
2 eetl rozemarijn
2 eetl tijm
5 eetl olijfolie
3 eetl zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Schil de pompoen en verwijder te pitten.
2. Snij de pompoen in kleine stukken.
3. Hak de rozemarijn en tijm fijn en meng dit met 5 eetlepels olie en meng dit met de pompoen.
4. Verdeel de pompoen over een bakplaat en gaar het voor 20 minuten op 160 graden in de oven.
5. Snij de sjalotten en de gember fijn en bak dit aan in de braadpan met de zonnebloemolie en voeg na 2 minuten de kippendijen toe.
6. Bak de kippendijen rondom bruin en blus het af met Swinckels.
7. Voeg de kokosmelk toe en de rasp van de sinaasappel en laat het geheel stoven voor 1,5 uur.
8. Serveer de kippendijen met een beetje kookvocht op de pompoen.