Cupcakes met lentebloesems

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2013
  • Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

  • Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

  • Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

    Cupcakes met lentebloesems

Sierlijke bloesems in pasteltinten geven deze chocoladecupcakes een romantische uitstraling. Serveer ze liefst op een ouderwetse taartstandaard. Ze zijn perfect voor een voorjaarsbruiloftsfeest in een landelijke tuin. Dit recept komt uit het boek "Liefdevolle taarten en koekjes".

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 12 cupcakes:
Ongeveer 150 g suikerpasta
Beetje wit plantaardig vet (bijv. Crisco)
Violette, lichtroze, groene en gele
Voedingskleurstof
Poedersuiker of maïzena om mee te bestuiven
Beetje eiwitglazuur
Gele poederkleurstof (eetbaar)
12 cupcakes, gemaakt van ½ hoeveelheid voor
rijke chocoladetaartbeslag
gebakken in caisses van zilverkleurig folie
en afgewerkt met chocoladeganache
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plastic folie
(witte) snijplank met gaten
Kleine deegroller
Bloemuitsteekvormpje petunia
(Blauw)foam matje met gaten
Bolvormig modelleerstokje
Modelleerstokje dresden
Kommetjes
Klein paletmesje
Papieren spuitzakjes
Stervormig spuitmondje
Bloemuitsteekvormpje primula
Cocktailstokje of celstick
Modelleerstokje met geribbelde punt
Bloemuitsteekvormpje viooltje
Modelleerstokje met stompe punt
Afdekmatje (stay fresh)

Bereidingswijze

Voor de petunia`s:
Kneed een beetje Crisco door de suikerpasta, zodat hij glad en soepel wordt. Verdeel hem in drie porties. Laat de eerste portie wit, kneed door de twee wat violette voedingskleurstof en door de derde wat lichtroze voedingskleurstof. Houd de drie stukken suikerpasta tot gebruik afgedekt onder plasticfolie.

Bestuif de snijplank rond het grootste gaatje met wat poedersuiker. Rol hierop een beetje roze suikerpasta heel dun uit. Keer het om, zodat de verdikking naar boven steekt. Steek hier een petunia uit en leg hem op het foam matje, met de verdikking in een gaatje.

Trek het bolvormige modelleerstokje voorzichtig langs de rand van de blaadjes. Rol vervolgens het modelleerstokje dresden over de blaadjes, zodat ze dooraderd worden. Vorm voorzichtig het hartje rond het bolvormige modelleerstokje en buig de blaadjes licht met je vingers. Maak zo 12 petunia`s en laat ze opdrogen. Bewaar de rest van de suikerpasta afgedekt.

Meng een beetje eiwitglazuur met groene voedingskleurstof en doe dit over in een spuitzakje met stervormig spuitmondje. Spuit in het kuiltje van elke petunia een stervormig hartje. Bewaar het spuitzakje afgedekt.

Meng een beetje eiwitglazuur met gele voedingskleurstof, doe dit over in een spuitzakje en knip er een puntje af. Spuit midden op elk groen petuniahartje een paar gele meeldraden. Laat het glazuur opdrogen. Bewaar het spuitzakje afgedekt.

Voor de primula`s:
Bestuif de snijplank rond het middelste gaatje met wat poedersuiker. Rol hierop een beetje witte suikerpasta heel dun uit. Keer het om. Steek met het uitsteekvormpje een primula uit, met de verdikking in het midden. Leg hem op het foam matje, met de verdikking in een middelgroot gaatje.

Rek elk bloemblaadje een beetje op met behulp van een cocktailstokje of celstick. Pak de primula op met je vingers en druk de punt van het modelleerstokje met geribbelde punt voorzichtig in het midden van de bloem. Maak zo 24 primula`s en laat ze opdrogen.

Bestuif de hartjes van de opgedroogde primula`s met een beetje gele poederkleurstof.

Spuit met het resterende groene eiwitglazuur van stap 4 een puntje in elk primulahartje.

Voor de viooltjes:
Bestuif de snijplank rond het kleinste gaatje met wat poedersuiker. Rol hierop een beetje violette suikerpasta dun uit. Keer het om. Steek met het vormpje een viooltje uit, met de verdikking in het midden.

Leg het viooltje op het foam matje, met de verdikking omhoog. Laat voorzichtig het bolvormige modelleerstokje over de blaadjes glijden, van de rand naar het hartje toe. Zo gaan ze een beetje opbollen.

Pak het viooltje op met je vingers en druk de punt van het modelleerstokje met stompe punt in het hartje. Maak zo 36 viooltjes en laat ze opdrogen.

Spuit met het resterende gele eiwitglazuur van stap 5 een puntje in elk vioolhartje.

Afwerken:
Schik de bloemen als ze volledig zijn opgedroogd op de cupcakes.

Laatste reacties

Lekkerbekje100 avatar
Lekkerbekje100 19-10-2013

Ziet er heel mooi en indrukwekkend uit!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten