Meiraap met honing en hazelnoten

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2013
  • Meiraap met honing en hazelnoten

    Meiraap met honing en hazelnoten

    Meiraap met honing en hazelnoten

  • Meiraap met honing en hazelnoten

    Meiraap met honing en hazelnoten

    Meiraap met honing en hazelnoten

Een HEERLIJK bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr meirapen ( schoongeboend )
25 gr ( room) boter
1 eetl honing
1/2 bakje hazelnoten (a 95 gram )
1 eetl tijm ( alleen de blaadjes )

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes , hapjespan en koekenpan.

Voorbereiding

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen.
Snijd ze in partjes van 1 cm dik.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 minuut door.
Voeg 100 ml water en de honing toe.
Stoof de meirapen met het deksel op de pan 5 min op laag vuur.
Neem het deksel van de pan en laat het vocht in 3 min verdampen.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin.
Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof.
Leg de meirapen op een schaal .
Bestrooi met de hazelnoten en de tijm .

Bron

AH , op een verpakking meirapen

Serveertip

Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten