1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Saus
  6. DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`

DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`

Door: deonart

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2013

Ingrediënten 4 personen


750 ml bouillon
1 dorade (350 gr) ontschubd en schoongemaakt, met de kop en staart er nog aan

voor saus
2 eetl. bakolie
2 eetl. Sichuanese chilipeper-tuinbonenpasta (of Sischuanese pasta van ingelegde chilipepers als je deze kunt vinden)
1 eetl. fijngehakte knoflook
1 eetl. fijngehakte gember
200 ml bouillon
1 eetl. fijne kristalsuiker
2 theel. aardappelzetmeel, aangelegd met 1+1/2 eetl. koud water
1 eetl. chinkiangazijn (zwarte azijn)
3 eetl. in dunne ringengesneden groen van een lente-ui


DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`
DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`
DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`
DORADE IN EEN SAUS MET `VISAROMA`

JI LI JIA XIANG YU

"Dit gerecht wordt er `geluksvis uit mijn geboortestad` genoemd. Het bestaat uit een in zijn geheel geserveerde zeebars, overgoten met een royale hoeveelheis saus met `visaroma`, die word gemaakt van de beroemde Sichuanese combinatie van ingelegde chilipeper, knoflook en gember."

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de 750 milliliter bouillon in een wok aan de kook.

Maak aan beide kanten van de vis in de breedte inkepingen met 1 centimeter tussenruimte. Snijd daarbij helemaal tot op de ruggengraat (hierdoor is de vis sneller gaar en blijft hij lekker zacht). Leg de vis in de kokende bouillon en breng de bouillon vervolgens weer aan de kook. Zet het vuur dan lager zodat de vis zachtjes kan pocheren. Beweeg de vis eventueel een beetje om te zorgen dat hij gelijkmatig gaar wordt. Draai de vis na circa 2 minuten om en laat hem nog eens 2 minuten pocheren. De vis zou nu gaar moeten zijn tot op de graat. Steek een eetstokje in het dikste gedeelte van het vlees om dit te controleren (het vlees moet makkelijk van de ruggengraat loskomen). Leg de vis op een serveerschaal en bewaar de bouillon voor andere gerechten.

Brand je wok opnieuw in en zet hem daarna met de olie op matig vuur. Voeg de Sichuanese chilipeper-tuinbonenpasta toe en roerbak circa 1 minuut tot de olie rood kleurt en heerlijk ruikt. Doe de knoflook en gember erbij en roerbak tot ze lekker beginnen te ruiken. Giet dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Doe de suiker erbij, roer het aardappelzetmeelpapje even door en voeg precies genoeg ervan toe aan de saus om deze te binden tot een mooie, dikke jus (waarschijnlijk heb je alles nodig). Roer vervolgens de azijn erdoor, gevolgd door het groen van de lente-ui. Meng alles goed en schep de saus over de vis. Serveer het gerecht.

Bron

Fuchsia Dunlop



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top