Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Cupcakes
  4. Red Velvet Cupcakes met Cream Cheese Frosting

Red Velvet Cupcakes met Cream Cheese Frosting

Door: Taarten10daagse

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-05-2013

Ingrediënten


Voor de cupcakes:
100 g boter, op kamertemperatuur
175 g suiker
1 ei
snufje zout
1 theel vanille-extract
2 theel extra rode kleurstof
25 g pure chocolade
1 theel witte-wijnazijn
2 eetl zonnebloemolie
120 ml slagroom
200 g bloem
½ theel natriumbicarbonaat
½ theel bakpoeder

Voor de creamcheese-frosting:
65 g boter, op kamertemperatuur
250 g creamcheese, op kamertemperatuur
220 g poedersuiker



Een klassieker: red hot cupcakes met een romige topping. Dit recept komt uit het boek "Dessert Tables".

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en vul een muffinpan of mini-cupcakepan met papieren vormpjes.

Bereidingswijze

Het beslag:
Klop de boter luchtig en klop de suiker er in delen door tot het mengsel licht en romig is.
Klop het ei met het zout los en voeg het vanille-extract toe. Klop het ei op lage stand in een langzame stroom door de boter-suikermix. Klop de rode kleurstof erdoor het hoort echt knalrood te worden! Smelt de chocolade in de magnetron op een lage stand en voeg de gesmolten chocola met de olie toe aan de botermix.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel ze om en om met de slagroom bij de botermix. Begin en eindig met de bloem: voeg dus eerst een deel bloem toe, dan een scheut slagroom, dan weer een deel bloem, etc. Vul de cupcakevormpjes tot ¾ en bak ze 20 tot 25 minuten, mini-cupcakes ongeveer 10 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen op een rek voordat je ze decoreert met de frosting.

De frosting:
Klop de boter luchtig. Voeg de creamcheese toe en klop tot je een luchtig geheel hebt waaruit alle klontjes verdwenen zijn. Klop de poedersuiker erdoor en laat 45 minuten in de koelkast opstijven. Smeer of spuit op de cupcakes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Taarten10daagse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top