VERRUKKELIJKE koningssoep
- Fusion, Soep
- 30-60 min.
Dit is een VERRUKKELIJKE oranjesoep die ik op Koninginnedag klaarmaakte en zo in de smaak viel , dat ik het op smulweb zet.
Ik heb het oorspronkelijke recept wel aangepast daar ik het veel te flauw vond.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg peen1 grote ui , fijngesneden
2 oranje paprika`s
2 sinaasappels
4 teentjes knoflook
5 kippenbouillonblokjes
2 takjes rozemarijn
1 Spaanse peper
1 stukje verse gemberwortel ( grootte naar eigen smaak )
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 100,85 kcal |
Koolhydraten | 14,66 g |
Eiwitten | 2,15 g |
Vetten | 2,28 g |
Benodigdheden
Mes , knoflookpers , sinasappelpers, soeppan en staafmixerVoorbereiding
Was de groenten en snij ze in kleine stukjes , pers de knoflookteentjes.
Schil de gemberwortel en snij het in dunne reepjes.
Snij de peper in kleine stukjes ( haal als je het minder pittig wilt de zaadjes eruit ).
Pers het sap van de sinaasappels en vang het op in een bakje.
Bereidingswijze
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en fruit alle producten incl. het takje rozemarijn samen met de kerriepoeder gedurende 5 min. al roerend op hoge temperatuur.
Voeg 2 liter water , het sinaasappelsap en de 5 kippenbouillonblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat het geheel ca. 15 min. zachtjes koken.
Verwijder de takjes rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer.
Soep goed verwarmen voor het opdienen en garneren met wat gehakte peterselie.
Bron
Zak koningssoep AH ( recept wat aangepast )
Serveertip
Voeg eventueel reepjes gerookte kipfilet en een scheutje room toe.