
1 kg peen
1 grote ui , fijngesneden
2 oranje paprika`s
2 sinaasappels
4 teentjes knoflook
5 kippenbouillonblokjes
2 takjes rozemarijn
1 Spaanse peper
1 stukje verse gemberwortel ( grootte naar eigen smaak )
Mes , knoflookpers , sinasappelpers, soeppan en staafmixer
Dit is een VERRUKKELIJKE oranjesoep die ik op Koninginnedag klaarmaakte en zo in de smaak viel , dat ik het op smulweb zet.
Ik heb het oorspronkelijke recept wel aangepast daar ik het veel te flauw vond.
Was de groenten en snij ze in kleine stukjes , pers de knoflookteentjes.
Schil de gemberwortel en snij het in dunne reepjes.
Snij de peper in kleine stukjes ( haal als je het minder pittig wilt de zaadjes eruit ).
Pers het sap van de sinaasappels en vang het op in een bakje.
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en fruit alle producten incl. het takje rozemarijn samen met de kerriepoeder gedurende 5 min. al roerend op hoge temperatuur.
Voeg 2 liter water , het sinaasappelsap en de 5 kippenbouillonblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat het geheel ca. 15 min. zachtjes koken.
Verwijder de takjes rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer.
Soep goed verwarmen voor het opdienen en garneren met wat gehakte peterselie.
Voeg eventueel reepjes gerookte kipfilet en een scheutje room toe.
Zak koningssoep AH ( recept wat aangepast )
ernstenkoken 10-04-2014
Dit is inderdaad een erg lekkere soep. Wel ga ik de volgende keer de hoeveelheid bouillonblokjes halveren want achteraf bleek het toch een beetje zout. Maar neemt niet weg dat de soep echt heel lekker en gezond is.