1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Bataat (zoete aardappel) met vis

Bataat (zoete aardappel) met vis

Door: renate999

  • Amerikaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr bataat / zoete aardappel
3 uien
400 gr koolvisfilet
1 tl komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 tl kurkuma (kunjit)
zeezout
olijfolie



Een kruidig zoet gerecht. Exotisch en toch low-budget!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de bataten dun en snijd ze in plakjes.
Schil de uien, zet ze op de wortelkant en halveer ze. Snijd de helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes.
Rooster het komijn- en korianderzaad in een hapjespan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Voeg de olie en uien toe en fruit tot de ui glazig is. Voeg de kurkuma en bataat toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg een scheut (warm) water toe en stoof de bataat met de deksel op de pan in 15 minuten gaar.
Snijd de vis in stukjes en stoof deze de laatste 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout.
Serveer met een groene salade.

Bron

Kievitamines.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top