Pikante kip (uit het pannetje of van de bbq..)
- 30-60 min.
Heerlijke iets zoete, pittige kipfilet in dito saus. Niet moeilijk, maar superlekker!
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (schoongemaakt en in repen gesneden)Marinade:
2 tenen knoflook (in plakjes)
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 Spaanse peper (in ringetjes)
2 cm gemberwortel (geraspt)
5 el `hot`ketchup
2 el gembersiroop
1 el ketjap manis
Als je er een `pan`gerecht van maakt dan er nog bij:
1 rode ui (in halve ringen)
2 extra tenen knoflook (in plakjes)
1 rode paprika (geschild, in reepjes)
1 gele paprika (geschild, in reepjes)
2 dl kippenbouillon
2 el olijfolie
Benodigdheden
Stoofpan of BBQVoorbereiding
Meng de ingr. voor de marinade goed doorelkaar, verdeel over de kipreepjes in een schaal of diep bord en laat minimaal een uur goed intrekken.
Bereidingswijze
BBQ-versie:
Marinade van de kip vegen en rondom rustig gaar roosteren. Van de marinade een sausje maken (natuurlijk wel eventjes verhitten).
Panversie:
Boter smelten en de kip rondom lichtbruin bakken. Voeg dan de ui, knoflook en paprika`s toe en bak die even mee. Voeg dan de achtergebleven marinade met de bouillon toe en laat dit op een rustig vuur ca 25 minuten sudderen tot de kip lekker zacht en gaar is. Eet smakelijk!
Bron
Ine, een vroegere buurvrouw van ons
Serveertip
Rijst is hier altijd lekker bij met een salade, als ie van de bbq komt is stokbrood met boter prima!