Pikante kip (uit het pannetje of van de bbq..)

  • 30-60 min.

Heerlijke iets zoete, pittige kipfilet in dito saus. Niet moeilijk, maar superlekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (schoongemaakt en in repen gesneden)

Marinade:
2 tenen knoflook (in plakjes)
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 Spaanse peper (in ringetjes)
2 cm gemberwortel (geraspt)
5 el `hot`ketchup
2 el gembersiroop
1 el ketjap manis

Als je er een `pan`gerecht van maakt dan er nog bij:

1 rode ui (in halve ringen)
2 extra tenen knoflook (in plakjes)
1 rode paprika (geschild, in reepjes)
1 gele paprika (geschild, in reepjes)
2 dl kippenbouillon
2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of BBQ

Voorbereiding

Meng de ingr. voor de marinade goed doorelkaar, verdeel over de kipreepjes in een schaal of diep bord en laat minimaal een uur goed intrekken.

Bereidingswijze

BBQ-versie:

Marinade van de kip vegen en rondom rustig gaar roosteren. Van de marinade een sausje maken (natuurlijk wel eventjes verhitten).

Panversie:

Boter smelten en de kip rondom lichtbruin bakken. Voeg dan de ui, knoflook en paprika`s toe en bak die even mee. Voeg dan de achtergebleven marinade met de bouillon toe en laat dit op een rustig vuur ca 25 minuten sudderen tot de kip lekker zacht en gaar is. Eet smakelijk!

Bron

Ine, een vroegere buurvrouw van ons

Serveertip

Rijst is hier altijd lekker bij met een salade, als ie van de bbq komt is stokbrood met boter prima!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten