ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

  • Chinees,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2013
  • ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

  • ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

  • ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

    ALLERDAAGSE GEROERBAKTE KIP

XIAO JIAN JI

"Dit eenvoudige, maar enorm lekkere gerecht is bedoeld als avondmaal."

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipkarbonades zonder bot, met of zonder vel (225 gr)
een stukje komkommer (4-5 cm is voldoende)2/3 bleekselderijstengel
1 teentje knoflook
een gelijke hoeveelheid gember
1 lente—ui, alleen het wit
1 verse rode chilipeper of 1 Sichuanese ingelegde rode chilipeper
3 eetl. bakolie

voor marinade
1/4 theel. zout
1 theel. aardappelzetmeel
1 theel. shaoxingwijn (rijstwijn of droge sherry)
1 theel. lichte sojasaus

voor saus
1/4 theel. fijne kristalsuiker
1/2 theel. aardappelzetmeel
1 theel. shaoxingwijn
2 theel. lichte sojasaus
1/2 theel. chinkiangazijn (zwarte azijn)
1 eetl. (kippen)bouillon of water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de kipkarbonades op een snijplank. Maak het vlees malser door er van boven naar beneden met de rug van een lemmet op te slaan. Snijd de karbonades vervolgens met de draad mee in plakken van 1/2 centimeter. Doe de plakken in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade plus 2 theelepels water toe en meng alles goed.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de helften vervolgens in de lengte in repen van 1/2 centimeter breed. Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd vervolgens de bleekselderij in repen ter grote van de komkommerrepen. Pel de knoflook en schil de gember. Snijd ze allebei ij dunne plakjes. Snijd de wit van de lente-ui en de chilipeper in schuine ringen. Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Verhit de olie in een ingebrande wok op hoog vuur. Voeg de plakken kip toe en roerbak ze stevig. Zodra de plakken niet meer aan elkaar vasthechten, voeg je de knoflook, gember, lente-ui en chilipeper toe. Roerbak tot smaakmakers lekker gaan ruiken en de kip bijna gaar is, maar nog wel iets roze van kleur. Voeg dan de komkommer en de bleekselderij toe en roerbak tot deze ook gloeiend heet zijn.

Roer de saus even door en giet hem in het midden van de wok. Blijft stevig roeren terwijl de saus indikt en zicht vasthecht aan de plakken kip. Serveer het gerecht.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 10-05-2013

Ziet er weer heerlijk uit, Deon. ga ik zeker proberen zodra ik mijn beide armen weer fatsoenlijk kan gebruiken. Lieve groet Cecile

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 06-05-2013

Hoi Deon, dat zijn weer een paar heerlijkheden. Ga ze binnenkort maken. Deze week nog even niet, want morgen naar Schotland om daar dan zaterdag mijn jongste dochter aan mijn arm naar voren te brengen voor haar huwelijk. Groet, Roger

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-05-2013

Lekker die kip Deon. Dit kan ik wel eten de komende 3 weken. Heerlijke saus als ik dat zo zie. Grt. Alex ^O^

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten