Romige aspergesoep met ei & ham

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

  • Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

  • Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

  • Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

  • Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

    Romige aspergesoep met ei & ham

Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het witte goud" kent.
Zo zijn er een aantal dingen die je door de jaren heen leert en toepast om het beste resultaat te verkrijgen.
Deze soep is met liefde bereid en het beste is uit de kast gehaald om er iets lekkers, neehttp://images.smulweb.nl/smilies/37.gif zeg maar gerust iets hemels van te makenhttp://images.smulweb.nl/smilies/10.gif
Deze aspergesoep is dan ook mijn paradepaardje. Ik hoop dat jullie hem ook kunnen waarderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo witte asperges,
- 1.5 liter kookvocht van de schillen,
- 50 gram boter,
- 50 gram bloem,
- 1 bekertje room,
- 4 eieren (hardgekookt)
- 100 gram hamblokjes,
- 2 eetl. bieslook,
- 2 runderbouillonblokken,
- foelie (om met de schillen mee te koken)
- 50 gr. roomboter (om de aspergestukjes in te bakken)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 525,68 kcal
Koolhydraten 21,61 g
Eiwitten 16,52 g
Vetten 40,26 g

Voorbereiding

- Was de asperges goed en schil ze.
- Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
- Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Giet de afgekoelde schillen met vocht door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.

Bereidingswijze

- Roerbak de asperges 10/15 minuten in een wok.
- Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren, in gedeelten het kooknat van de schillen.
- Breng onder goed roeren aan de kook en laat het geheel even doorkoken.
- voeg de gebakken aspergestukjes toe en laat de stukjes nog wat zachter worden.
- voeg de room en de bouillonblokken toe.
- Proef of de smaken in balans zijn, en of de asperges de juiste gaarheid hebben.
- voeg eventueel nog peper, zout en/of nootmuskaat naar smaak toe.
- Je kunt ervoor kiezen om de borden op te maken met ham, ei en bieslook, Je kunt ook alles aan de soep toevoegen en doorelkaar roeren.

Serveertip

Door het kooknat van de schillen en de asperges die in roomboter zijn gebakken krijg je absoluut een vollere smaak aan de soep.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten