
1 el olijfolie,
5 plakjes hartige taartdeeg,
150 g katenspek, in plakjes,
2 rode uien, in ringen,
2 teentjes knoflook, geperst,
2 bosjes raapstelen (à 250 g), worteltjes eraf geknipt en gewassen,
100 g plakjes jonge komijnekaas,
3 eieren,
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Taartvorm met een doorsnede van 24 cm
Lekker lentegerecht
Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet de taartvorm in met een eetlepel olie en beleg de bodem en de randen met de plakjes deeg.
Verhit een koekenpan en bak hierin het katenspek 3 min. aan beide kanten. Schep de plakjes uit de pan in een kom.
Bak de uien en knoflook 3 min. in het bakvet van het spek en voeg ¾ van de raapstelen toe. Bak de raapstelen kort mee tot ze iets slinken. Doe alles bij het spek in de kom.
Snijd de plakken komijnekaas in dunne reepjes en klop de eieren los met de crème fraîche. Roer de kaas en het eimengsel door de rest van de ingrediënten en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verdeel er de rest van de raapsteeltjes over en snijd de taart in punten.
Magazine Jumbo Supermarkten
parel62 01-03-2016
Vandaag eten we raapstelen stamppot met Ger zijn spareribs erbij .was even aan het neuzen en kwam ik deze tegen .bewaar hem even en ga hem tzt eens maken lijkt me heerlijk zal dan wel een beetje moeten toveren wil ik hem zoveel mogelijk op de Paleo wijze klaarmaken.Las dat raapstelen heel gezond zijn veel ijzer en andere vitamines kan ik nu wel eff gebryuiken na die lange run van Zondag hahhaha heb nog spierpijn ! smulgroetjes Parel62
buonaforchetta 06-05-2013
Moet heerlijk worden! Dit lijkt me trouwens ook erg lekker met snijbiet (als de raapsteeltjes uit seizoen zijn).