1. Home
  2. Recepten
  3. Komijnekaas
  4. Pittige en hartige raapstelentaart

Pittige en hartige raapstelentaart

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2013

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie,
5 plakjes hartige taartdeeg,
150 g katenspek, in plakjes,
2 rode uien, in ringen,
2 teentjes knoflook, geperst,
2 bosjes raapstelen (à 250 g), worteltjes eraf geknipt en gewassen,
100 g plakjes jonge komijnekaas,
3 eieren,
1 bekertje crème fraîche (125 ml)


Verder heb je nodig


Taartvorm met een doorsnede van 24 cm


Pittige en hartige raapstelentaart
Pittige en hartige raapstelentaart

Lekker lentegerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet de taartvorm in met een eetlepel olie en beleg de bodem en de randen met de plakjes deeg.
Verhit een koekenpan en bak hierin het katenspek 3 min. aan beide kanten. Schep de plakjes uit de pan in een kom.
Bak de uien en knoflook 3 min. in het bakvet van het spek en voeg ¾ van de raapstelen toe. Bak de raapstelen kort mee tot ze iets slinken. Doe alles bij het spek in de kom.
Snijd de plakken komijnekaas in dunne reepjes en klop de eieren los met de crème fraîche. Roer de kaas en het eimengsel door de rest van de ingrediënten en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verdeel er de rest van de raapsteeltjes over en snijd de taart in punten.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Magazine Jumbo Supermarkten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top