Couscous met gewokte pompoen & knolselder & spinazie

  • Vegetarisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2013
  • Couscous met gewokte pompoen & knolselder & spinazie

    Couscous met gewokte pompoen & knolselder & spinazie

    Couscous met gewokte pompoen & knolselder & spinazie

Een gemakkelijk, zoetig vegetarisch gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150gr couscous
200gr pompoen (blokjes van +- 1cm)
200gr knolselder (blokjes van +- 1cm)
100 a 150gr spinazie (diepvries; vers heb je misschien meer nodig)
1 ui
gembersiroop
geitenkaas (afwerking)
snuifje witte peper
snuifje zwarte peper (afwerking)
snuifje zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ik heb hier diepgevrozen groenten gebruikt. Uiteraard kan men dit met verse producten bereiden.

Ui snipperen in kleine stukjes.
Laat de diepgevrozen pompoen- en knolselderblokjes eerst ontdooien in wat kokend water. (dit om het afkoelen van de wokpan te voorkomen) Tip: laat de diepvriesgroenten niet te lang koken anders worden ze overgaar.
Diepvriesspinazie ontdooien in de microgolf (op ontdooi-stand!!)

Bereidingswijze

Couscous: lees de verpakking van de couscous voor bereidingswijze.

Laat op een klein vuurtje de wokpan met wat olijfolie warmen terwijl je de ui snippert.

Als de pan en olie op goede temperatuur zijn fruit je de gesnipperde ui glazig.
Pompoen- en knolselder blokjes toevoegen en goed omzwieren.
Als de groenteblokjes bijna gaar zijn voeg je de (ontdooide) spinazie toe en laat al roerend mee sudderen.
Witte peper van de molen en zout toevoegen naar smaak.
Gembersiroop toevoegen naar smaak en even mee laten warmen.

Serveertip

De couscous mooi egaal maken over heel het bord en versieren met zwarte peper. Besprenkelen met gemberpoeder.
Groenten uitverdelen in het midden van het bord en afwerken met plakjes geitenkaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten