Baharat gehaktballetjes met ajvar
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-05-2013
De ajvar apart gemaakt (kun je in voorraad maken) en bij de jus van de baharat gehaktballen gedaan.
Ingrediënten
250 gr. gehakt, 1 el baharat specerijen. Zeezout,1 ei, paneermeel zoveel als nodig is.Voor de ajvar; 1 aubergine, 2 rode paprika`s, 4 sjalotjes, 2 knoflook, 2 tl paprikapoeder, beetje cayennepeper.Olie naar behoefte.
Voorbereiding
De aubergine en paprika`s in de oven zwart blakeren. 10 minuten in plastic zak doen. De vellen eraf trekken.Slajotjes en knoflook pellen en fijn hakken.
Het gehakt kruiden met de baharat specerijen, zeezout, ei en paneermeel erover strooien en goed kneden. toevoegen
Bereidingswijze
De sjalotjes met de knoflook in olie smoren. De aubergine, paprika`s, sjalotjes en knoflook pureren. Op smaak brengen met paprikapoeder en cayenne.
De gehaktballetjes in olie braden en af en toe omkeren tot ze gaar zijn.De balletjes eruit halen en de ajvar erdoor roeren.
Serveertip
Lekker met couscous en salade
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties