Baharat gehaktballetjes met ajvar

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2013
  • Baharat gehaktballetjes met ajvar

    Baharat gehaktballetjes met ajvar

    Baharat gehaktballetjes met ajvar

De ajvar apart gemaakt (kun je in voorraad maken) en bij de jus van de baharat gehaktballen gedaan.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr. gehakt, 1 el baharat specerijen. Zeezout,1 ei, paneermeel zoveel als nodig is.
Voor de ajvar; 1 aubergine, 2 rode paprika`s, 4 sjalotjes, 2 knoflook, 2 tl paprikapoeder, beetje cayennepeper.Olie naar behoefte.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De aubergine en paprika`s in de oven zwart blakeren. 10 minuten in plastic zak doen. De vellen eraf trekken.Slajotjes en knoflook pellen en fijn hakken.
Het gehakt kruiden met de baharat specerijen, zeezout, ei en paneermeel erover strooien en goed kneden. toevoegen

Bereidingswijze

De sjalotjes met de knoflook in olie smoren. De aubergine, paprika`s, sjalotjes en knoflook pureren. Op smaak brengen met paprikapoeder en cayenne.
De gehaktballetjes in olie braden en af en toe omkeren tot ze gaar zijn.De balletjes eruit halen en de ajvar erdoor roeren.

Serveertip

Lekker met couscous en salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten