Paprikasoep met venkel

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2013

Maaltijdsoep voor 2 personen of als vooraf voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten
3 paprika`s (rood, geel, oranje)
1 venkel
1 sjalotje
1 teentje knoflook
0,5 liter water
1 groentenbouillonblokje
olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 304,96 kcal
Koolhydraten 31,85 g
Eiwitten 8,00 g
Vetten 12,25 g
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

Groenten snijden

Bereidingswijze

Snijd het sjalotje klein en fruit het in de olijfolie. Snijd de slechte stukjes van de venkel, was hem en snijd in stukjes. Pers het teentje knoflook en doe venkel en knoflook bij het uitje. Snijd ondertussen de paprika`s en doe ze bij de andere groenten. Laat even pruttelen en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Op klein vuur stoven tot alles zacht is. Soep afkoelen om te pureren. Na het pureren weer opwarmen, wat peper, zout en tabasco erbij naar smaak.

Serveertip

Lekker met stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten