Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2013
  • Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

    Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

    Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

  • Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

    Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

    Zomerstamppot snijbonen, prei en champignons

Van alles een beetje dus een mix gemaakt die bijzonder goed is bevallen. Een heerlijke stamppot voor niet-vegetariërs heerlijk met kanpperig gebakken spekjes!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kruimige aardappelen
300 gram snijbonen
1 prei
100 gram champignons
1 sjalotjes of kleine ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dl warme melk
flinke eetlepel boter
1 los geklopt ei
peper, zout
nootmuskaat
wat gedroogde tijm naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 439,10 kcal
Koolhydraten 50,07 g
Eiwitten 13,11 g
Vetten 17,61 g
Benodigdheden
aardappelstamper of mixer (geen staafmixer!)
pan
koekenpan
mes

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook de aardappelen gaar.
Maak de snijbonen schoon. Snij ze schuin in brede reepjes. Kook ze in plm. 5 - 10 minuten beetgaar.
Pel en snipper de sjalot en knoflook.
Maak de prei schoon en snij deze in reepjes.
Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Voeg de gesnipperde sjalot en de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de prei erbij en bak ook even mee.
Maak van de goed droog gestoomde aardappelen een lekkere puree met de warme melk en de boter. Voeg er op het laatst het los geklopte ei door. Laat de beetgaar gekookte bonen goed uitlekken.
Roer de bonen, champignons en prei door de aardappelpuree. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tijm.

Serveertip

Ook heel lekker met gebakken spekreepjes erdoor

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

delianeqvu avatar
delianeqvu 27-11-2013

In een woord heerlijk! Ik zet het graag bij mijn favorieten. Groetjes, Deliane

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten