1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Veldsla met appel, abrikozen, kaas, walnoten en honingdressing

Veldsla met appel, abrikozen, kaas, walnoten en honingdressing

Door: pwiggers

  • Internationaal, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2013

Ingrediënten 4 personen


75 gram veldsla
1 appel (bijv. Elstar)
8 gedroogde (geweekte) abrikozen
plm. 10 walnoten
75 gram zacht belegen kaas
Dressing:
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel druivepitolie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel vloeibare honing
peper, zout
1/2 theelepel kerriepoeder


Verder heb je nodig


(glazen) schaal

Heerlijke veldsla met veel fruit en walnoten!
Heerlijke veldsla met veel fruit en walnoten!

Heerlijke frisse salade met stukjes appel, gedroogde abrikozen, belegen kaas en walnoten (Sorry! Foto gemaakt zonder de noten!)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de veldsla schoon (indien nodig!).
Was de appel goed, verwijder het klokhuis en snij de appel (met schil) in stukjes.
Snij de abrikozen in reepjes. Snij de kaas in kleine blokjes of reepjes.
Rooster de walnoten even in een droge koekenpan.

Maak de dressing van de hierboven genoemde ingrediënten.
Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade.

Serveertip

Heerlijk als bijgerecht, maar ook als voorgerecht of bij de bbq heerlijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top