Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

  • Internationaal, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2013
  • Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

    Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

    Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

  • Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

    Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

    Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

Stukje geitenkaas en wat struikjes witlof over. Dus experimenteren. En dat is super goed uitgevallen. Een heerlijke romige witlofsoep. Echt om vaker te eten zei mijn man!
De honing is nu opgenomen in het recept! Zie opmerking bij reacties!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 flinke struikjes witlof
1 klein sjalotje
1 eetlepel zonnebloemolie
50 gram zachte jonge geitenkaas (Bettine Blanc bijv.)
1 kippenbouillontablet
1 takje verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels vloeibare honing
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
mes
plankje
staafmixer

Voorbereiding

Pel het sjalotje en snij dit in stukjes.
Maak de witlof schoon en snij deze in repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de stukjes sjalot heel even tot ze gaan geuren.
Voeg de repen witlof en de tijm toe en zoveel water tot de witlof 3/4 onder staat. Doe het bouillonblokje erbij en breng alles aan de kook.
Laat plm. 10 minuten zachtjes koken. Haal het takje tijm eruit (als je verse tijm gebruikt). Voeg het grootste deel van de geitenkaas en de honing toe (iets bewaren voor garnering). Pureer de soep met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper en zout.

Serveertip

Smullen maar! Heerlijk dinersoepje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 19-10-2014

Goed idee, heerlijke soep.

sistera avatar
sistera 14-08-2013

@ElmarNieser: samen met de geitenkaas erdoor roeren lijkt me. (ik geef maar even een suggestie omdat pwiggers misschien niet online is)

ElmarNieser avatar
ElmarNieser 14-08-2013

Wat moet ik met de honing doen? :) Ben hem nu aan het maken...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten