Lauwwarme salade van gegrilde groenten

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2013

Salade van gegrilde aubergine, baby romaine sla en cherrytomaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 aubergine
2 kropjes baby romaine sla
1 bakje cherrytomaten
1 ei
pecorino romano (of parmezaanse kaas, wat je maar in huis hebt)
pijnboompitten naar smaak

Voor de dressing:
olijfolie (3 eetlepels)
balsamicoazijn (1 eetlepel)
vers citroensap (1 eetlepel)
verse tijm (de blaadjes van 2 takjes)
1 teen knoflook, uitgeperst
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de aubergine in de lengte in plakken of gebruik een kaasschaaf. Snijd de sla in de lengte in vieren. Rasp de kaas en bak de pijnboompitten. Bestrijk de groenten met olijfolie. Kook het ei en snijd het afgekoelde ei vervolgens in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereidingswijze

Grill de aubergine in een grillpan en leg de plakken als ze gaar zijn op twee voorverwarmde borden. Grill vervolgens de sla en schik dit mooi op de plakken aubergine. Grill vervolgens de tomaatjes en leg deze op de rest van de groente.

Schenk de dressing over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten, kaas en ei.

Serveertip

Lekker met stokbrood of Turks brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten