1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Quiche
  5. Shoarma of Gyros Quiche

Shoarma of Gyros Quiche

Door: Tilly64

  • Amerikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-04-2013

Ingrediënten 4 personen


Hartige taart

285 g Bloem
170 g koude Roomboter
130 g Roomkaas
3 el koud Water
1,5 el Azijn
1 tl Bakpoeder
`n beetje Zout
1 el Kurkuma


Extra`s

1 Eidooier
Roomboter om de vorm in te vette


Spruitjes quiche en eikenbladsla

500 gram Spruitjes, schoongemaakt of Spruitjes en Prei samen
4 Eieren
1 beker Crème Fraîche
50 gram Paneermeel
`n beetje Olijfolie
Melk net zoveel dat `t smeuïg is
1 tl Ras El Hanout
1 tl Nootmuskaat
200 gram oude Kaas, geraspt
1 bakje gerookte spekjes
1 tl Harissa (zelf gemaakt)
`n beetje olijfolie
2 Uien, in ringen gesneden
2 el Pijnboompitten

Eikenbladsla

walnoten
Olijfolie
Rodewijn- of Frambooswijnazijn
Honing


Shoarma of Gyrostaart vulling

2 Uien
1 theelepel Harissa 
6 teentjes Knoflook
1 stukje Gember
1 vers rood Pepertje
Olijfolie
1 groene Paprika
1 gele Paprika
200 g witte Kool
200 g rode kool
500 g Kipfilet of Gehakt 
3 el Shoarma of Gyroskruiden
50 gr Roomkaas
1 Ei
100 gr Couscous
150 g geraspte Kaas


Turkse Knoflooksaus of zie recept Knoflooksaus zelfgemaakte 

1 eierlepel Knoflookpoeder
1 eierlepel Uienpoeder
1/2 pot Mayonaise
1 beker Turkse Yoghurt
3 takjes Koriander of Rozemarijn


Verder heb je nodig


Taartvorm van 24 cm doorsnede

Noord-Amerikaanse pie met Spruitjes, Prei en Spekjes
Noord-Amerikaanse pie met Spruitjes, Prei en Spekjes
`n halve Noord-Amerikaanse pei met Spruitjes, Prei en Spekjes
`n halve  Noord-Amerikaanse pei met Spruitjes, Prei en Spekjes
`n kwart stuk Noord-Amerikaanse pei met Spruitjes, Prei en Spruitjes
`n kwart stuk Noord-Amerikaanse pei met Spruitjes, Prei en Spruitjes
Eikenbladsla met Walnoten en dressing
Eikenbladsla met Walnoten en dressing
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarma of Gyros Quiche
Shoarmataart net uit de oven
Shoarmataart net uit de oven
1/2 Shoarmataart

meestal voor de volgende dag

meestal voor de volgende dag
1/4 stuk van de Shoarmataart
1/4 stuk van de Shoarmataart

Hartige taart is heel gemakkelijk zelf te maken dit is niet moeilijk en je hebt niet veel verschillende ingrediënten nodig. Ik zal bij deze waarschijnlijk nog wat andere vullingen erbij schrijven. Is maar wat ik nog voor lekkers tegen kom.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hartige taart

Meng alles wat je nodig hebt voor het deeg en laat het dan 1 uur in de ijskast rusten. Verwarm de oven voor op 180 °C


Spruitjes vulling

Verwarm de oven voor op 200° C. Kook de spuitjes met prei in ruim water met `n beetje zout beetgaar in 5 min. Giet af op de vergiet en laat goed uitlekken. Dikke spruitjes, halveren. Verhit `n scheut olijfolie samen met de Harissa en wat paprikapoeder in de pan en bak hierin de spekjes in `n paar minuutjes. Bekleed de ingevette vorm met deeg en prik een paar keer met een vork in de bodem. Verdeel hierover de helft van de geraspte kaas. Leg hierop de spruitjes samen met de uienringen en spekjes. Klop dan de eieren los samen met de cremè fraîche, paneermeel, olijfolie, melk (net zoveel dat `t smeuïg is), Ras El Hanout, nootmuskaat en de rest van de geraspte kaas. Giet dit mengsel over de groente en strooi hierop de pijnboompitten. Leg de rest van de deeg eroverheen en smeer dit in met `t eimengsel. Knip er dan met de schaar `n paar lucht gaatjes in. Bak deze dan in `t midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in circa 40 min.


Shoarma of Gyrostaart vulling

Meng de kruidenmix onder het gehakt en laat dit geruime tijd marineren. Dan kan `t ei en de roomkaas eronder gemengd worden. Verhit dan wat olie in de wok en bak hierin de harissa samen met de knoflook, gember en pepertje even licht aan. Als dit gedaan is kan `t gehakt erbij, wok `t gehakt ongeveer 5 min. totdat `t uit elkaar valt en `n goudbruine kleur krijgt. Voeg dan de paprika blokjes samen met de uien ringen toe, fruit dit `n paar min. mee, zet dan even van `t vuur en apart. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette vorm met ermee, bewaar de rest even voor de bovenkant. Prik met de vork 'n paar luchtgaatjes in de bodem en zijkant. Bestrooi de bodem rijkelijk met de couscous. Leg hierop de witte kool, verdeel dit goed over de over de bodem. Leg dan de helft van `t gehakt mengsel goed over de witte kool. Verdeel hierop de rode kool en de rest van `t gehakt. Tot slot strooi je hierop de geraspte kaas. Leg de bovenkant van het deeg hierover, met in `t midden `n luchtgaatje gemaakt met steker (zo`n 2,5 cm doorsnede). Klap de zijkanten die hoger waren om druk goed aan. Smeer de bovenkant in met de eidooier en steek uit de rest van `t deeg, met stekertje, rondjes en leg deze over elkaar (met puntjes over elkaar heen) rondom over de taart. Verstevig `t midden met een breder stukje. Bestrijk met de eidooier en bestrooi in `t midden of over de hele taart de sesamzaadje. Bak de taart in circa 50 min., in `t midden goudbruin en gaar.


Turkse Knoflooksaus of zie recept Knoflooksaus zelfgemaakte 

Men de knoflook (fijn gesneden) samen met de mayonaise en Turkse yoghurt. Pluk en hak de koriander en meng deze onder de yoghurt. Breng op smaak met wat zout en peper. Smakelijk eten!!!!


Vorm

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit (doe wat meel op de ondergrond, om plakken tegen te gaan) bekleed de vorm. Duw de zijkanten goed aan. Prik `n paar luchtgaatjes in de bodem, met vork, `n stuk of 5 en `n paar in de zijkanten. Kneed de rest van het deeg tot een nieuwe bal en rol dan weer uit voor de bovenkant. Doe de vulling dan in de vorm. Leg de rest van het uitgerolde deeg over het mengsel en duwt de zijkanten goed aan. Leg eventuele restjes als extra versiering erbovenop. Knip met de schaar `n paar openingetjes voor de lucht ontsnapping. Bestrijk de bovenkant met het dooier en (kook)room mengsel. Bak de taart in 40 min.(midden in de oven) goudbruin en gaar. Smakelijk Eten!!!!

Serveertip

Rivierkreeftjes quiche

Als er geen Rivierkreeftjes zijn kun je ook Garnaaltjes of Gamba`s nemen.


Spruitjes quiche

Is lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambooswijnazijn en honing

Bron

Ander website / en mij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top