1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aspergetaart met "het witte goud"

Aspergetaart met "het witte goud"

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-04-2013

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg. witte asperges,
- 200 gram gekookte hamblokjes/reepjes,
- 200 gram geraspte kaas (jong belegen of nog lekkerder gruyere)
- 3 eieren,
- 2 dl. room (evt. light)
- 1 rol of 7 plakjes bladerdeeg,
- boter om de bakvorm in te vetten,
- foelie,
- nootmuskaat,
- peper & zout.



Aspergetaart met "het witte goud"
Aspergetaart met
Aspergetaart met "het witte goud"

aspergestukjes koken met foelie.

aspergestukjes koken met foelie.
Aspergetaart met "het witte goud"

Goed laten uitlekken!!!!

Goed laten uitlekken!!!!
Aspergetaart met "het witte goud"

De bodem even voorbakken

De bodem even voorbakken
Aspergetaart met "het witte goud"

asperges, ham, nootmuskaat, peper en zout.

asperges, ham, nootmuskaat, peper en zout.
Aspergetaart met "het witte goud"

Kaas, room/ei mengsel erop.

Kaas, room/ei mengsel erop.
Aspergetaart met "het witte goud"

Klaar!!!

Klaar!!!
Aspergetaart met "het witte goud"

Smakelijk eten.

Smakelijk eten.
Aspergetaart met "het witte goud"

Je kunt ook 1 persoons porties maken.

Je kunt ook 1 persoons porties maken.
Aspergetaart met "het witte goud"
Aspergetaart met

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt
Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd.
Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht.
Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept.
Daarom wil ik het nu ook met jullie delen.

N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken met een beetje foelie.
- afgieten en de foelie verwijderen.
- goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt
- bakvorm invetten,
- bakvorm bekleden met bladerdeeg,
- de bodem 10 tot 15 minuutjes voorbakken terwijl je de oven voorverwarmd.
- de uitgelekte aspergestukjes, hamblokjes/reepjes, peper & zout en nootmuskaat eroverheen,
- geraspte kaas erover,
- Klop de eieren met de room en giet dit mengsel eroverheen,
- bladerdeeg terug vouwen,

- 45 min. in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden.

Serveertip

Serveer hier een lekker glas Pinot Blanc bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (36)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top