Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2013
  • Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

    Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

    Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

Lekkere en feestelijke soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-150 g gemalen Passendale Prelude kaas
- 2 kg tomaten
- 4 appelen (niet te zuur)
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1 el tomatenpuree
- peper en zout
- 2 eieren
- verse oregano
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Was de tomaten en appelen en snij ze in kleine blokjes. -Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne reepjes.
-Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje.

Bereidingswijze

- Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe.
- Laat nog zo`n 20 min. sudderen.
-Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.

Bron

kazen van bij ons

Serveertip

Schenk nu de soep in koppen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.

Laatste reacties

Tony6 avatar
Tony6 10-01-2014

Beste Marc, Het recept zegt: "- Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe." Ik zou zelf de volgorde omkeren, dus de tomatenpuree even kort meefruiten, appelblokjes toevoegen en even omscheppen en dan pas de bouillon en tomatenblokjes. Ben je het daarmee eens of roer je de tomatenpuree bewust pas achteraf door de soep? Ik weet niet of je hier nog op antwoorden kunt, maar ik ben benieuwd naar je advies. Chapeau voor al je inspirerende recepten! Groeten, Tony

Tony6 avatar
Tony6 10-01-2014

Beste Marc, Het recept zegt: "- Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe." Ik zou zelf de volgorde omkeren, dus de tomatenpuree even kort meefruiten, appelblokjes toevoegen en even omscheppen en dan pas de bouillon en tomatenblokjes. Ben je het daarmee eens of roer je de tomatenpuree bewust pas achteraf door de soep? Ik weet niet of je hier nog op antwoorden kunt, maar ik ben benieuwd naar je advies. Chapeau voor al je inspirerende recepten! Groeten, Tony

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten