Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Dit is een super lekkere ovenschotel; indien je geen Brugge Rodenbachkaas moest vinden, kan je het uiteraard met een andere kaas bereiden
Voorbereiding
-Maak een roux met de boter, de bloem en de melk.
- Rasp 300 g Brugge Rodenbach kaas en voeg 200 g toe. Neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bereidingswijze
- Snij het witloof grof en drenk even in citroensap.
-Voeg dit toe aan de roux.
- Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta.
- Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel.
- Tenslotte de overblijvende 100 g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken.
Bron
Kazen van Vlaanderen
Serveertip
warm serveren