Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

    Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

    Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

Dit is een super lekkere ovenschotel; indien je geen Brugge Rodenbachkaas moest vinden, kan je het uiteraard met een andere kaas bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-200 g (voor saus) + 100 g (om te gratineren) Brugge Rodenbach Kaas
-300 g gekookte ham in reepjes gesneden
-500 g macaroni
-150 g boter
-150 g bloem
-3 à 5 dl volle melk
-3 stronken witloof, grof gesneden
-1 citroen
-peper, zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Maak een roux met de boter, de bloem en de melk.
- Rasp 300 g Brugge Rodenbach kaas en voeg 200 g toe. Neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bereidingswijze

- Snij het witloof grof en drenk even in citroensap.
-Voeg dit toe aan de roux.
- Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta.
- Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel.
- Tenslotte de overblijvende 100 g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken.

Bron

Kazen van Vlaanderen

Serveertip

warm serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten