Hongaarse Runder Goulash - Klassiek Recept

  • Hongaars,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2013

Super recept voor goulash van mijn goede vriendin Rinie. Geen goulash soep maar goulash als hoofdgerecht. Een of twee borden met een stukje brood (en een glaasje wijn), helemaal tophttp://images.smulweb.nl/smilies/2.gif

Volgens Rinie maak je zo een heerlijke goulash. Receptuur heeft Rinie in Hongarije los weten te peuteren. Moet eigenlijk in een speciale pot die buiten staat, maar ik maak het in een gewone gietijzeren pan en het is heerlijk.

Voor meer zalige recepten van Rinie voor klassieke gerechten zie mijn kookboek "Klassiekers van Rinie".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels boter
1 kg magere runderlappen
2 eetlepels boter
2 stuks uien
1 stuks knoflook
1 eetlepels paprikapoeder
halve theelepel kummel
paar theelepels majoraan of oregano
2-3 koppen runderbouillon
4 stuks vastkokende aardappels
4 tomaten
2 groene paprika`s
1 bakje zure room
1 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels boter in een kasserol, gietijzeren pan met dikke bodem oid. Bak er, in vier porties, 1 kg in blokjes gesneden magere runderlappen in. Je haalt steeds een portie uit de pan, en dan gaat de volgende erin, soms moet er tussendoor een beetje boter bij.

Zet het vlees als het allemaal bruin is apart, nog een beetje boter in de pan en bak dan 2 grofgehakte uien goudgeel, vervolgens 1 teen fijngehakte knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, halve theelepel kummel, beetje majoraan of oregano erbij doen, beetje bakken en 2 koppen goeie runderbouillon erbij doen, aan de kook brengen, vlees erbij, beetje zout en peper en anderhalf uur op laag vuur laten stoven met het deksel op de pan. Zonodig tussendoor nog wat hete runderbouillon erbij gieten, het vlees moet lekker in de bouillon liggen.

Na anderhalf uur doe je er vier geschilde en grof in blokjes gesneden vastkokende aardappelen bij plus 2 groene, in repen gesneden paprika`s en 4 tomaten (die doe ik er altijd heel in, het velletje laat na een poosje los en die vis ik er dan uit). Zonodig nog wat hete bouillon erbij, deksel erop en nog zo`n half uur laten stoven.

Bron

Van mijn vriendin Rinie. Voor meer klassieke recepten zie mijn kookboek Klassiekers van Rinie

Serveertip

Diep bord, schep goulash erin, dot zure room erop, beetje peterselie op de dot, et voila!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten