Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-04-2013
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.
Ingrediënten 2 personen
4 grote aardappelen2 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g boter
100 ml melk
2 x 6 plakken kaas
4 plakken achterham
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1158,03 kcal |
Koolhydraten | 33,95 g |
Eiwitten | 67,74 g |
Vetten | 80,03 g |
Benodigdheden
ovenschaalpureestamper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen in 20 min gaar.
Kook de witlof 3 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree.
Verdeel de puree over de ovenschaal.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.
Leg de plakken ham op een snijplank, leg daar 3 plakken kaas op en dan de witlof, dan nogmaals 3 plakken kaas en wikkel het dicht.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
Bak de witlof en puree in het midden van de oven in 25 min. gaar.
Bron
AH.nl
Laatste reacties
Ik heb hem gemaakt, het was lekker!!
Dit was echt heeeeeel erg lekker