Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2013
  • Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

    Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

    Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 grote aardappelen
2 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g boter
100 ml melk
2 x 6 plakken kaas
4 plakken achterham
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1158,03 kcal
Koolhydraten 33,95 g
Eiwitten 67,74 g
Vetten 80,03 g
Benodigdheden
ovenschaal
pureestamper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen in 20 min gaar.
Kook de witlof 3 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree.
Verdeel de puree over de ovenschaal.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.
Leg de plakken ham op een snijplank, leg daar 3 plakken kaas op en dan de witlof, dan nogmaals 3 plakken kaas en wikkel het dicht.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
Bak de witlof en puree in het midden van de oven in 25 min. gaar.

Bron

AH.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anna1990 avatar
Anna1990 06-01-2020

Ik heb hem gemaakt, het was lekker!!

markschmits avatar
markschmits 21-05-2013

Dit was echt heeeeeel erg lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten