1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof ham kaas
  6. Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2013

Ingrediënten 2 personen


4 grote aardappelen
2 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g boter
100 ml melk
2 x 6 plakken kaas
4 plakken achterham


Verder heb je nodig


Ovenschaal
pureestamper


Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree
Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree
Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree
Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen in 20 min gaar.
Kook de witlof 3 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree.
Verdeel de puree over de ovenschaal.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.
Leg de plakken ham op een snijplank, leg daar 3 plakken kaas op en dan de witlof, dan nogmaals 3 plakken kaas en wikkel het dicht.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
Bak de witlof en puree in het midden van de oven in 25 min. gaar.

Dit recept is te vinden in:

Bron

AH.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Laurien.Honing


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Laurien.Honing
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top