Vegetarische lasagne
- Italiaans,
- 30-60 min.
Een heerlijke, vegetarische lasagna.
Ingrediënten 4 personen
Lasagnavellen2 aubergines
2 courgettes
2 rode paprika′s
2 kleine uien
1 teentje knoflook
300 gram buffelmozzerella
50 gram geraspte kaas
250 gram tomatenpuree
basilicum en oregano (gedroogd)
Voorbereiding
Warm de over voor op 220 graden.
Snijd de aubergines in plakken van een halve centimer.
Snipper de uien.
Sijd de courgettes en paprika′s in kleine stukjes.
Snijd de mozzerella in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de aubergine om en om totdat ze minimaal goudbruin zijn. Leg ze apart.
Verwarm olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rest van de groentes toe en bak alles op een gemiddeld vuur gedurende ongeveer 8 minuten.
Voeg de tomatenpuree en water (zoveel als in de blikjes van de tomatenpuree past). Voeg de kruiden, zout en peper toe en laat het geheel nog enkele minuten zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in. Giet de helft van de saus met groente in de schaal. Dek deze af met lasagnavellen. Verdeel de helft van de aubergineplakken over de laag met lasagnavellen en leg de helft van mozzerella ertussen. Hierop leg je een laag met lasagnavellen. Nogmaals een laag met aubergine en mozzerella, afgedekt met lasagnavellen. Besluit met het restant van de rode saus. Strooi tot slot geraspte kaas over de lasagne en plaats deze in de oven. Na 30 minuten is de lasagna klaar.
Bron
Pink Bullets