1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tomatenbrood met bacon en blauwe kaas

Tomatenbrood met bacon en blauwe kaas

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gr brooddeeg
100 gr tomaten, in blokjes gesneden
8 plakjes bacon, krokant gebakken
70 gr blauwe kaas, verkruimeld
1 teentje knoflook, geperst
Olijfolie


Verder heb je nodig


Deegroller


Tomatenbrood met bacon en blauwe kaas
Tomatenbrood met bacon en blauwe kaas

Lunchgerecht of bijgerecht voor een heerlijk vers tomatenbrood. Bereidingstijd bedraagt circa 55 minuten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Rek het deeg uit tot een lang dun vierkant, gebruik hier eventueel een deegroller voor. Verkruimel de bacon over de helft van het deeg (deel het deeg in de lengte). Verdeel ook de verkruimelde blauwe kaas en de gesneden tomaat over deze helft van het deeg en vouw vervolgens het deeg dicht.

Meng de geperste knoflook in een kleine kom met een scheut olijfolie. Strijk de helft van de knoflookolie over het deeg. Rol het deeg op en strijk de overige knoflookolie over het deeg. Leg het deeg op een bakplaat met bakfolie en bak het brood gedurende 45 minuten.

Serveertip

Snijd het brood in plakjes en serveer dit warm uit de oven of op kamertemperatuur.

Bron

Kookblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top