Beef hot pot

  • Internationaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2013
  • Beef hot pot

    Beef hot pot

    Beef hot pot

lekkere stoofschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fijngesneden ui; 2 in plakjes gesneden wortels; 1 eetl. zonnebloemolie; 800 gr. runderstoofvlees in blokjes; 5 fijngesneden knoflookteentjes; 5 cm. fijngehakte verse gember ; 1 grote rode peper, fijngesneden (naar smaak zaadjes laten zitten); 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker; 1 eetl. miso pasta(optioneel); 6 eetl. soy saus; 300ml. vleesbouillon; 1 theel. sesamolie; 2 bosjes lente-uitjes in grove stukken; evt. handvol tauge.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker

Bereidingswijze

De ui en de wortels in de slowcooker doen. De olie in een grote anti-aanbakpan verwarmen en het vlees (in porties) aanbakken. Overdoen in de slowcooker. Bestrooien met de knoflook, gember en rode peper.
Roer de suiker, (miso), soy saus, bouillon en sesamolie in dezelfde olie en breng bijna aan de kook, al roerende zodat de suiker (en miso) oplost. Doe dit in de slowcooker, deksel erop en op laag gedurende 7½ uur.
Verdeel de lente-uitjes erover en laat nog een half uur staan, voeg dan de tauge toe.

Bron

BBC Food

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree met een paar druppels sesamolie.

Laatste reacties

starcopy avatar
starcopy 04-05-2013

Vandaag gemaakt en het viel goed in de smaak. Alleen heb ik er aardappelblokjes gekookt in bouillon bij in gedaan en dat nog 30 minuten mee laten trekken. Echt een aanrader.Dank je. Johan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten