1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Beef hot pot

Beef hot pot

Door: marie-france

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2013

Ingrediënten 4 personen


1 fijngesneden ui; 2 in plakjes gesneden wortels; 1 eetl. zonnebloemolie; 800 gr. runderstoofvlees in blokjes; 5 fijngesneden knoflookteentjes; 5 cm. fijngehakte verse gember ; 1 grote rode peper, fijngesneden (naar smaak zaadjes laten zitten); 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker; 1 eetl. miso pasta(optioneel); 6 eetl. soy saus; 300ml. vleesbouillon; 1 theel. sesamolie; 2 bosjes lente-uitjes in grove stukken; evt. handvol tauge.


Verder heb je nodig


Slowcooker

Beef hot pot
Beef hot pot

Lekkere stoofschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui en de wortels in de slowcooker doen. De olie in een grote anti-aanbakpan verwarmen en het vlees (in porties) aanbakken. Overdoen in de slowcooker. Bestrooien met de knoflook, gember en rode peper.
Roer de suiker, (miso), soy saus, bouillon en sesamolie in dezelfde olie en breng bijna aan de kook, al roerende zodat de suiker (en miso) oplost. Doe dit in de slowcooker, deksel erop en op laag gedurende 7½ uur.
Verdeel de lente-uitjes erover en laat nog een half uur staan, voeg dan de tauge toe.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree met een paar druppels sesamolie.

Bron

BBC Food



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top