Surinaams Hindoestaans menu

  • Surinaams,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2013

Ik heb uit een Surinaams kookboek 3 gerechten gebruikt en dit met witte rijst en mangochutney tot een compleet hoofgerecht gemaakt. Het viel erg in de smaak en ik hoop dat ik hiermee meer mensen een plezier doe :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het gehakt:
500 gr. rundergehakt
1 ui in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el olie
1 el garam masala
1 rode peper, fijngehakt
1 tomaat, fijngehakt
1 el selderij, fijngehakt
zout

Voor de aardappelen:
500 gr. aardappelen (vastkokend), geschild en in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
1 tl zout
1 el garam masala
1 tl methi (=fenegriekzaadjes)
1 glas water
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el olie

Voor de komkommer:
1 tomaat in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 komkommers
1 bouillonblokje
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el boter
zout, zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het gehakt:
Fruit de uien knoflook in de olie. Voeg kerrie en rode peper toe en bak even mee. Gehakt erbij en rul en lichtbruin bakken. Tomaat, selderij en zout toevoegen en ca. 10 min. laten pruttelen.

De aardapplen:
Bak de methi in de olie tot het gaat geuren en haal uit de olie. Bewaar tot later gebruik. Fruit in de achtergebleven olie de knoflook en masala. Dan de aardappelen, methi, water en zout toevoegen en koken tot het gaar is.

Komkommer:
Fruit de ui, knoflook en tomaat in de boter. Snijd de komkommer in de lengte in tweeën en daarna in plakjes. Voeg zodra de ui en tomaat doorbakken zijn, knoflook en bouillonblokje toe. Kok het vocht dat vrijkomt van de komkommer in. Voeg als de groente bijna klaar is, zout en peper toe.

Bron

Surinaams Kookboek

Serveertip

Serveer het geheel met witte rijst en mangochutney

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten