VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2013
  • VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

  • VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

  • VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

    VEGETARISCHE `GONG BAO`S KIP`

GONG BAO JI DING (SU)

"dit gerecht is best bewerkelijk, maar het loont de moeite en ik vind dat vegetariërs ook de kans moeten krijgen om te smullen van Gong Bao`s kip."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote portobello`s (300 gr) of een ander vlezige paddenstoel
8-10 (grote) gedroogde Sichuanese chilipepers
3 teentjes knoflook
een gelijke hoeveelheid gember
5 lente-uien, alleen het wit
ca. 200 ml bakolie
1 theel. ongemalen sichuanpeper
75 g geroosterde pinda`s.

voor de marinade
1/4 theel. zout
1+1/2 eetl.aardappelzetmeel

voor saus
3 theel. fijne kristalsuiker
1/8 theel. zout
1/4 t aardappelzetmeel
1/2 theel. donkere sojasaus
2 theel. lichte sojasaus
3 theel. chinkiangazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een pan water (circa 2 liter) aan de kook. maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in blokjes van 1-2 centimeter. Blancheer de blokjes circa 1 minuut in het kokend water tot ze half gaar zijn. Giet ze af in een vergiet, koel ze af onder koud water en schud ze droog. Doe de ingrediënten voor de marinade erbij en meng alles goed.

Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadjes zo goed mogelijk. Pel de knoflook, schil de gember (doe ik nooit) en snijd ze allebei in dunne plakjes. Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 1 centimeter. Doe alle ingrediënten voor de saus met 1 eetlepel water in een kommetje en meng de saus goed.

Verhit de olie in een ingebrande wok tot circa 140*C. Bij deze temperatuur zie je lichte bewegingen in de olie en zal het oppervlak ervan een beetje trillen.Doe de paddenstoelen in de wok en bak ze 30-60 seconden tot ze glanzen. Houd ze tijdens het bakken voorzichtig in beweging. haal ze met een shuimspaan uit de wok en houd ze apart. Giet de olie uit de wok, behalve 2 eetlepels.

Zet de wok opnieuw op het vuur met de chilipeper en de sichuanpeper. Laat ze kort bakken tot de chilipeper een donkere kleur krijgt, maar niet is verbrand en de olie heerlijk ruikt. Voeg de gember, knoflook en lente-ui en roerbak even tot ze lekker beginnen te ruiken.Doe de paddenstoelen erbij en schep ze door de geurige olie. Roer de saus even door, voeg hem toe aan de inhoud van de wok en blijft roeren terwijl de saus bindt. Roer tot slot de pinda`s door het gerecht en serveer het.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-05-2013

Heerlijk lijkt me dit Deon en niet alleen voor vegetariërs denk ik. Ik neem dit recept graag mee omdat ons nichtje vegetarisch is en ook mijn leesclub geen vlees of vis eet. Bedankt voor dit hele leuke recept. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten