PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2013
  • PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

    PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

    PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

  • PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

    PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

    PITTIGE BOEKWEITNOEDELS

SUAN LA QIAO MIAN

"Dit gerecht wordt meestal koud gegeten, maar smaakt ook goed als het nog warm is. Dit recept is voldoende als tussendoortje voor 2 personen of als koud bijgerecht voor meer personen."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
160 gr gedroogde boekweitnoedels (ik gebruikte harde tarwe noedels (spaghetti), werkt even goed)
een beetje bakolie
1 e lichte sojasaus of tamari
2 eetl. chinkiangazijn (zwarte azijn)
1/2 theel. fijne kristalsuiker
zout, naar smaak
4 eetl. chiliolie (desgewenst met bezinksel)
1-2 theel. fijngehakte knoflook, naar smaak
3 eetl. in dunne ringen gesneden groen van een lente-ui
wat koude gare kip in reepjes gescheurd (desgewenst) (ik kookte de kip gaar in water, zout en zwarte peper en gebruikte de kookvocht om noedels in te garen)
2 theel. fijngehakte verse rode chilipeper, plus een paar extra ringen als garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een pan water aan de kook. Kook de noedels tot ze de gewenste gaarheid hebben. Spoel ze af onder koud wateren schud ze droog. Als je van plan bent de noedels koud te eten, moet je ze besprenkelen met wat olie en het geheel goed mengen met behulp van eetstokjes. Spreid de noedels vervolgens uit zodat ze kunnen afkoelen (de olie zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar gaan plakken).

Doe de noedels in een diepe komen voeg de overige ingrediënten toe, behalve de ringen chilipeper. Meng het geheel goed en schep het op een serveerschaal. Leg de reepjes kip (als je die gebruikt) op de noedels en garneer het gerecht dan met de ringen chilipeper. (ik hield wat van de saus achter en deed dit over de kip voor een mooier kleur contrast, anders word de kip zo wit)

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten