Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

    Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

    Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

Snackbar Obesitas onthult zijn mooiste keukengeheimen!
Hebben we dat goed gezien vandaag? Steekt daar de zomer zachtjes de kop op? Dan hebben we geen zin meer om zwaar te tafelen en is een lichte maaltijd voldoende. Deze tajine is er perfect voor. Op het oog gewoon een pannetje vol met gekookte groenten, maar vergis je niet in de rijke smaak van dit gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
Een scheut olijfolie
4 tenen knoflook
4 ons vastkokende piepers of krieltjes
1 ui
Een stuk of vijf stengels bleekselderij heb je vast nog wel onderin je groentenla.
Een venkelknol
Een citroen
Een theelepel gemberpoeder
Een theelepel koriander
Een theelepel gemalen komijn
Een paar handenvol tuinerwten
Wat verse platte peterselie
Een handjevol munt
Peper
Zout
Een scheutje water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 822,44 kcal
Koolhydraten 97,43 g
Eiwitten 19,55 g
Vetten 33,08 g
Benodigdheden
Een tajine en een scherp mes.

Voorbereiding

Snij de groenten in kleine stukken, halveer de citroen.

Bereidingswijze

Het is niet moeilijk.
Laat de olijfolie warm worden in de tajine. Voeg de knoflook, ui en stukken aardappelen toe. Laat dat een minuutje of drie smoren.
Voeg vervolgens de venkel en de bleekselderij toe en schep de boel om. Laat opnieuw drie minuten smoren tot de groente zijn vocht lekker loslaat.
Dan voeg je alle kruiden toe - behalve de peterselie en de munt. Dan is het tijd voor ons minst favoriete ingrediënt: water. Doe een er een klein scheutje bij om onderin de tajine een jusje te krijgen. Roer de boel en geef de citroenhelften een mooi plekje in de tajine. Laat de boel een minuut of twintig langzaam stoven.
Voeg dan de peterselie en de munt toe en laat nog eens tien minuten zachtjes op het vuur. Dan is het tijd om aan tafel te gaan

Bron

Stond in het Parool.

Serveertip

Met couscous of Turks brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

SnackbarObesitas avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten