1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2013

Ingrediënten


Een scheut olijfolie
4 tenen knoflook
4 ons vastkokende piepers of krieltjes
1 ui
Een stuk of vijf stengels bleekselderij heb je vast nog wel onderin je groentenla.
Een venkelknol
Een citroen
Een theelepel gemberpoeder
Een theelepel koriander
Een theelepel gemalen komijn
Een paar handenvol tuinerwten
Wat verse platte peterselie
Een handjevol munt
Peper
Zout
Een scheutje water


Verder heb je nodig


Een tajine en een scherp mes.


Tajine met aardappels, venkel, bleeksederij en tuinerwten

Mooie tajines in Marokko. Die bij de snackbar komt van de Ikea en doet het ook prima.

Mooie tajines in Marokko. Die bij de snackbar komt van de Ikea en doet het ook prima.

Snackbar Obesitas onthult zijn mooiste keukengeheimen!
Hebben we dat goed gezien vandaag? Steekt daar de zomer zachtjes de kop op? Dan hebben we geen zin meer om zwaar te tafelen en is een lichte maaltijd voldoende. Deze tajine is er perfect voor. Op het oog gewoon een pannetje vol met gekookte groenten, maar vergis je niet in de rijke smaak van dit gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten in kleine stukken, halveer de citroen.

Bereidingswijze

Het is niet moeilijk.
Laat de olijfolie warm worden in de tajine. Voeg de knoflook, ui en stukken aardappelen toe. Laat dat een minuutje of drie smoren.
Voeg vervolgens de venkel en de bleekselderij toe en schep de boel om. Laat opnieuw drie minuten smoren tot de groente zijn vocht lekker loslaat.
Dan voeg je alle kruiden toe - behalve de peterselie en de munt. Dan is het tijd voor ons minst favoriete ingrediënt: water. Doe een er een klein scheutje bij om onderin de tajine een jusje te krijgen. Roer de boel en geef de citroenhelften een mooi plekje in de tajine. Laat de boel een minuut of twintig langzaam stoven.
Voeg dan de peterselie en de munt toe en laat nog eens tien minuten zachtjes op het vuur. Dan is het tijd om aan tafel te gaan

Serveertip

Met couscous of Turks brood.

Bron

Stond in het Parool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SnackbarObesitas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SnackbarObesitas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top