Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2013
  • Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

  • Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

  • Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

    Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon.
Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr spaghetti
800 gr grote rauwe garnalen
6 teentjes knoflook (fijn)
8 kleine roma tomaten
3 el verse basilicum (gesnipperd)
Olijfolie
2 e vers citroensap
2 e verse peterselie (gesnipperd)
1 e verse oregano (gesnipperd)
2 e droge witte wijn
Zeezout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, grillpan

Bereidingswijze

Marinade voor garnalen:
Meng in een kom 3 gesnipperde teentjes knoflook, 2 el verse peterselie en 1 el verse oregano. Voeg de citroensap toe, flink wat goede olijfolie, zout, peper en de witte wijn en meng dit goed door elkaar.

Overige handelingen:
Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat (afgedekt) 3 uur lekker marineren in de koelkast. Grill de gemarineerde garnalen in een schaal onder de grill of in een grillpan tot ze rood verkleuren en lekker ruiken. Kook de spaghetti (of andere pasta naar eigen keuze) al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak nu de saus. Hak de roma tomaatjes in kleine partjes, voeg de andere 3 gesnipperde teentjes knoflook toe en de fijngehakte basilicum. Doe dit in een (steel)pan, voeg nog 3 el olijfolie toe, zout en wat peper en kook al roerend 5 minuten totdat het lekker ruikt en heet is. Schep de uitgelekte spaghetti op borden, vermeng met de saus en verdeel de garnalen over elk bord en lekker smullen !

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mjanneke avatar
Mjanneke 27-07-2015

Heerlijk gegeten vanavond! Bedankt voor weer een lekker recept:-)

MarcBorburgh avatar
MarcBorburgh 24-07-2015

Maandag gemaakt (met zelf gemaakte tagliatelle) en alles ging op! Vandaag maak ik 'm weer, maar dan met kip ipv garnalen! Heerlijk recemt, bedankt :)

Pink72 avatar
Pink72 03-06-2013

Echt lekker! Allleen ik heb er een variant opgemaakt. Chilipeper bij de marinade en aan de saus wat boursin kookcreme toegevoegd, eetlepel poedersuiker en ook wat vers gemalen chilipeper. Zacht, pittig en romig!

suzzannetje avatar
suzzannetje 03-06-2013

Lekker en makkelijk! Ik heb ook een uitje toegevoegd.

evdk avatar
evdk 09-05-2013

super super lekker!!! Ik had nog half pakje "tomato frito" staan en bij de saus gedaan.... echt heerlijk, gemakkelijk en snel (als je die 3 uren marinadetijd maar niet vergeet!!)bedankt! groet, eef

hedy1962 avatar
hedy1962 05-05-2013

Hallo Alex, Ik heb je recept meegenomen hoor , ziet er HEERLIJK uit en klinkt ERG lekker !! Je hoort het van me als ik het gemaakt heb. groetjes, Hedy

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 04-05-2013

Hoi Alex, deze ga ik zeker binnenkort maken. Ziet er heerlijk uit en zal dus best wel smaken. Gr. Wim.

kicuis avatar
kicuis 04-05-2013

Heb een soortgelijke pasta, maar ga jouw recept binnenkort maken. Bedankt vast. Kicuis.

caroca avatar
caroca 27-04-2013

Het was heerlijk, dit is een blijvertje! Bedankt voor het recept. Groet, Caro

caroca avatar
caroca 27-04-2013

Dit eten wij vanavond. De garnalen staan al een uur in de marinade die ik trouwens enen iets gepureerd heb. Oregano had ik niet en heb daar voor in de plaats wat gedroogde Italiaanse kruiden toegevoegd. En een snufje chilipeper. Grill je de garnalen met de marinade of laat je ze uitlekken?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten