1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Italiaans ijs
  5. Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr spaghetti
800 gr grote rauwe garnalen
6 teentjes knoflook (fijn)
8 kleine roma tomaten
3 el verse basilicum (gesnipperd)
Olijfolie
2 e vers citroensap
2 e verse peterselie (gesnipperd)
1 e verse oregano (gesnipperd)
2 e droge witte wijn
Zeezout
Zwarte peper


Verder heb je nodig


Kookpan, grillpan


Spaghetti

met garnalen, tomaten, knoflook en basilicumsaus, echt Mmmmm....

met garnalen, tomaten, knoflook en basilicumsaus, echt Mmmmm....
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon.
Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marinade voor garnalen:
Meng in een kom 3 gesnipperde teentjes knoflook, 2 el verse peterselie en 1 el verse oregano. Voeg de citroensap toe, flink wat goede olijfolie, zout, peper en de witte wijn en meng dit goed door elkaar.

Overige handelingen:
Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat (afgedekt) 3 uur lekker marineren in de koelkast. Grill de gemarineerde garnalen in een schaal onder de grill of in een grillpan tot ze rood verkleuren en lekker ruiken. Kook de spaghetti (of andere pasta naar eigen keuze) al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak nu de saus. Hak de roma tomaatjes in kleine partjes, voeg de andere 3 gesnipperde teentjes knoflook toe en de fijngehakte basilicum. Doe dit in een (steel)pan, voeg nog 3 el olijfolie toe, zout en wat peper en kook al roerend 5 minuten totdat het lekker ruikt en heet is. Schep de uitgelekte spaghetti op borden, vermeng met de saus en verdeel de garnalen over elk bord en lekker smullen !

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top