Noedels met Kip Kung Pao

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2013
  • Noedels met Kip Kung Pao

    Noedels met Kip Kung Pao

    Noedels met Kip Kung Pao

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao. Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben, maar van het origineel is vaak weinig anders terug te vinden dan de pinda`s. Deze zoete, heerlijke saus met kip past perfect bij noedels of rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan; wok; kookpan; kommetje

Bereidingswijze



    Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking
    Meng alle ingrediënten van de saus samen in een kommetje
    Hak de gember en knoflook fijn
    Bak de kippenblokjes gaar gedurende 3 minuten in een koekenpan
    Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 2 minuten mee
    Voeg de saus toe en breng aan de kook
    Plaats de deksel op de pan en laat op een laag vuur koken
    Verwijder de zaadlijst uit de paprika en chilipeper
    Snij de paprika en winterpeen in dunne reepjes
    Verhit een wok en rooster de pinda`s zonder olie in 2 minuten
    Hak de chilipeper fijn en fruit deze in een wok met wat olie erbij
    Voeg de paprika en winterpeen toe en roerbak gaar in 4 minuten
    Snij de lente ui in grove ringen en voeg deze samen met de taugé toe
    Wok alles nog 2 minuten
    Voeg de noedels, saus en kip blokjes bij in de wok en roerbak 1 minuut
    Serveer vervolgens warm

Bron

http://wessalicious.com : Wesley Fabry

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten