Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

    Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

    Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

  • Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

    Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

    Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

Verrukkelijke mokkataart die tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis als eerste weg was. Een aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Deeg:
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder (of in plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel)
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje puddingpoeder vanille om te koken (plm. 20 gram)
4 eieren grootte M
100 ml zonnebloemolie
4 eetlepels melk
mespunt zout
Vulling:
8 blaadjes witte gelatine
600 ml slagroom
40 gram poedersuiker
6 eetlepel Baileyslikeur (koffielikeur)
5 theelepels instant koffie (ik heb 2 zakjes espressopoeder van Nescafé gebruikt)
Garnering:
witte schuimkoekjes (gebroken)
chocolade moccaboontjes en wat cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
beslagkommen
springvorm van 26 cm doorsnede

Bereidingswijze

Springvorm invetten en met bloem bestuiven.
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onderwarmte) of op 180 graden hetelucht.
Deeg:
Eieren en suiker goed kloppen tot een dikkere lichtgele massa ontstaat. Zonnebloemolie en melk erdoor kloppen. Bloem, pudingpoeder en bakpoeder zeven en voorzichtig door de eimassa scheppen (niet kloppen!).
Deeg in de ingevette springvorm doen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 25 minuten bakken.
Taart uit de oven laten afkoelen en één keer doorsnijden.(zie foto)
Vulling:
Gelatine in koud water weken. Slagroom met poedersuiker (eventueel in 2 porties) stijf kloppen.
Baileys in pannetje verwarmen (niet koken!). Gelatine goed uitknijpen en samen met het espressopoeder in de warme Baileyslikeur goed oplossen.
Iets laten afkoelen.
Gelatinemengsel eerst door een deel van de slagroom roeren, daarna de rest van de room toevoegen en alles goed vermengen.Iets meer dan de helft van de Baileysroom over de onderste helft van de taart verdelen.
Tweede helft van de taart erboven op plaatsen. Iets aandrukken. Bodemkant en rand met de rest van de Baileysroom bedekken. Versieren met grof gehakte schuimkoekjes en moccakoffieboontjes. Bestrooien met cacaopoeder.

Bron

Aangepast recept Italienisch Backen van Dr. Oetker

Serveertip

Heerlijk bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten