Champignonsoep met lente ui & spekjes

  • Goedkoop en snel, Soep
  • 20-30 min.
  • Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

  • Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

  • Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

    Champignonsoep met lente ui & spekjes

Het is eindelijk lente en de wintersoepen zijn we nu onderhand wel beu.
Toch smaakt dit stevige soepje nog heel goed zolang het nog niet echt zomer is.

Je kunt aan deze soep een hele andere draai geven door er een lepel mosterd aan toe te voegen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 250 gr. champignons,
- 3 lente uitjes,
- 150 gr. gerookte spekjes,
- 1 ui,
- 1 ltr. bouillon (van een tablet)
- 30 gr. boter,
- 40 gr. bloem,
- 2 eetl. room.
eventueel:
- 1 eetl. mosterd.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 258,03 kcal
Koolhydraten 11,63 g
Eiwitten 10,06 g
Vetten 18,50 g

Bereidingswijze

- spekjes, ui en champignons bakken (desgewenst 1 eetl. mosterd toevoegen)
- maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren in gedeelten de bouillon.
- Breng de massa onder goed roeren aan de kook en laat het +/- 3 min. doorkoken.
- voeg de room en evt. peper naar smaak toe.
- daarna het gebakken mengsel van spekjes/champignons/ui erbij.

Serveertip

- serveren met lente ui.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten