Champignonsoep met lente ui & spekjes
- Goedkoop en snel, Soep
- 20-30 min.
Het is eindelijk lente en de wintersoepen zijn we nu onderhand wel beu.
Toch smaakt dit stevige soepje nog heel goed zolang het nog niet echt zomer is.
Je kunt aan deze soep een hele andere draai geven door er een lepel mosterd aan toe te voegen
Ingrediënten 4 personen
- 250 gr. champignons,- 3 lente uitjes,
- 150 gr. gerookte spekjes,
- 1 ui,
- 1 ltr. bouillon (van een tablet)
- 30 gr. boter,
- 40 gr. bloem,
- 2 eetl. room.
eventueel:
- 1 eetl. mosterd.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 258,03 kcal |
Koolhydraten | 11,63 g |
Eiwitten | 10,06 g |
Vetten | 18,50 g |
Bereidingswijze
- spekjes, ui en champignons bakken (desgewenst 1 eetl. mosterd toevoegen)
- maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren in gedeelten de bouillon.
- Breng de massa onder goed roeren aan de kook en laat het +/- 3 min. doorkoken.
- voeg de room en evt. peper naar smaak toe.
- daarna het gebakken mengsel van spekjes/champignons/ui erbij.
Serveertip
- serveren met lente ui.