Franse kaassoep
- Frans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-04-2013
Ingrediënten 4 personen
3 uien50 gr boter of margarine
1/2 laurierblaadje
1 liter warme kippenbouillon
50 gr bloem
zout, peper, mespunt foelie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
4 beschuiten
4 plakken emmentaler kaas
Benodigdheden
Oven voorverwarmen op 250*Voorbereiding
Oven voor verwarmen 250*
Bereidingswijze
Uien pellen en fijhakken.
Boter smelten en uien op zacht vuurtje glazig bakken.
Bloem bijvoegen en beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Goed roeren!
Laurierblaadje erbij en 10 minuten laten doorkoken.
Dan zout, peper, mespunt foelie en parmezaanze kaas erbij doen. Laurierblaadje verwijderen.
Soep in 4 kommen overdoen.
Beschuiten beleggen met een plak emmentaler.
Beschuiten op de soep leggen en de kommen in het midden van de warme oven schuiven.
10 minuten laten staan tot de kaas gesmolten is.
Bron
Toast & hapjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties