1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk

Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk

  • Frans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2013

Ingrediënten



    1 kilogram aardappelen, vastkokend
    100 gram Gruyère, geraspt
    100 gram Roquefort kaas
    50 milliliter room
    1 sjalotje, fijngehakt
    1 theelepel tijm
    4 teentjes knoflook fijngehakt
    Versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal


Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk
Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk
Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk
Gegratineerde aardappelen, eenvoudig, maar oh zo heerlijk
Verrukkelijke aardappel gratin
Verrukkelijke aardappel gratin

Heerlijke gegratineerde aardappelen op zijn Frans. De bite van aardappelen met de zoetheid van room, het zout van de kaas en de smaak van de lekkere kruiden maken dit tot een feest voor je tong.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 150 gr. C.
later op 180 graden c.

Bereidingswijze


    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 4 millimeter dik
    Strooi er wat tijm, sjalot en knoflook overheen en maal er wat zwarte peper overheen en vervolgens wat geraspte Gruyère
    Bouw zo laagje voor laagje op
    Op de bovenste laag voeg je de Roquefort toe, grof gebrokkeld, nog wat peper en tenslotte de rest van de Gruyère. Schenk nu de room over het geheel.
    Bak de aardappelen gedurende 60 minuten op 150 graden en daarna nog 10 minuten op 180 graden voor een mooie bruine kleur.

Serveertip

Serveer warm, als hoofdgerecht of als bijgerecht bij groene asperges.

Bron

Http://aardappel-recepten.plazilla.com/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top