Oreotaart met vers fruit
- Banket
- 20-30 min.
Hallo taartenbakkers!
Wij zijn 2 kinderen en vinden het leuk om zelf taarten te ontwerpen en om ze dan ook werkelijkheid te laten worden.
Groetjes Marit en Ruben.
Ingrediënten 8 personen
50 g boter250 g volle kwark (naturel)
250 g slagroom
75 g suiker
2 zakjes klopfix
2 zakjes vanille suiker (optioneel)
Bosvruchtensaus (bijvoorbeeld van Hero)
200 g vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien/bessen/frambozen)
2 pakken oreo van 16 stuks
1 reep pure chocolade (optioneel)
Benodigdheden
- mixer- keukenmachine
- springvorm (27 cm)
- garde
Voorbereiding
Zorg dat je alle spullen klaar hebt liggen zodat je snel aan de slag kunt.(producten het beste op kamertemperatuur.)
Bereidingswijze
Je klopt de slagroom stijf. Hierbij voeg je alle kwark toe. Je mengt dit samen met de suiker, klopfix, vanille suiker en bosvruchtensaus. Dit laat je 15 min. opstijven in de koelkast.
1,5 pak Oreo maak je fijn in de keukenmachine. De boter smelt je. Dit meng je ook en doe je in de springvorm. Deze zet je ook 15 min. in de koelkast om op te stijven.
Met het overige deel van de Oreo maak je grovere stukjes en het fruit snijd je in kleine blokjes. Dit doe je allebei door de slagroom/kwark vulling. Dit doe je nu op de bodem van Oreo en laat je 45 - 60 min. opstijven. Als garnering kan je er nog fruit of chocolade erop doen.
Serveertip
Als garnering kan je chocolade raspen of wat vers fruit erop doen.