Quiche met broccoli en zalm
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-04-2013
Quiche van zalm en broccoli
Ingrediënten 4 personen
5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries)3 ons verse zalmfilet in blokjes
3 ons broccoli in kleine roosjes
3 eieren
2 dl Room Culinair (Campina, bij houdbare melk te vinden)
1 pakje Boursin (150 g)
optioneel: 45 g amandelschaafsel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 581,24 kcal |
Koolhydraten | 25,54 g |
Eiwitten | 30,31 g |
Vetten | 38,79 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, panVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200C
Bladerdeeg ontdooien
Bakvorm invetten
Broccoli kort (2-3 min) blancheren
Bereidingswijze
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper. Verdeel de zalm en broccoli over de deegbodem.
Meng room, Boursin en eieren in een kom en schenk deze over de zalm/broccoli heen.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.
Bron
Leidsch Dagblad
Serveertip
Serveren met geroosterde amandelen: Rooster het amandelschaafsel even in een koekenpan en strooi over de taart
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties