Quiche met broccoli en zalm

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2013

Quiche van zalm en broccoli

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries)
3 ons verse zalmfilet in blokjes
3 ons broccoli in kleine roosjes
3 eieren
2 dl Room Culinair (Campina, bij houdbare melk te vinden)
1 pakje Boursin (150 g)
optioneel: 45 g amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 581,24 kcal
Koolhydraten 25,54 g
Eiwitten 30,31 g
Vetten 38,79 g
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, pan

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200C
Bladerdeeg ontdooien
Bakvorm invetten
Broccoli kort (2-3 min) blancheren

Bereidingswijze

Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper. Verdeel de zalm en broccoli over de deegbodem.
Meng room, Boursin en eieren in een kom en schenk deze over de zalm/broccoli heen.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.

Bron

Leidsch Dagblad

Serveertip

Serveren met geroosterde amandelen: Rooster het amandelschaafsel even in een koekenpan en strooi over de taart

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten