1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Quiche met broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2013

Ingrediënten 4 personen


5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries)
3 ons verse zalmfilet in blokjes
3 ons broccoli in kleine roosjes
3 eieren
2 dl Room Culinair (Campina, bij houdbare melk te vinden)
1 pakje Boursin (150 g)
optioneel: 45 g amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal, pan


Quiche van zalm en broccoli

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200°C
Bladerdeeg ontdooien
Bakvorm invetten
Broccoli kort (2-3 min) blancheren

Bereidingswijze

Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper. Verdeel de zalm en broccoli over de deegbodem.
Meng room, Boursin en eieren in een kom en schenk deze over de zalm/broccoli heen.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.

Serveertip

Serveren met geroosterde amandelen: Rooster het amandelschaafsel even in een koekenpan en strooi over de taart

Bron

Leidsch Dagblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AvdKwaak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AvdKwaak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top