5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries)
3 ons verse zalmfilet in blokjes
3 ons broccoli in kleine roosjes
3 eieren
2 dl Room Culinair (Campina, bij houdbare melk te vinden)
1 pakje Boursin (150 g)
optioneel: 45 g amandelschaafsel
Oven, ovenschaal, pan
Quiche van zalm en broccoli
Oven voorverwarmen op 200°C
Bladerdeeg ontdooien
Bakvorm invetten
Broccoli kort (2-3 min) blancheren
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper. Verdeel de zalm en broccoli over de deegbodem.
Meng room, Boursin en eieren in een kom en schenk deze over de zalm/broccoli heen.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.
Serveren met geroosterde amandelen: Rooster het amandelschaafsel even in een koekenpan en strooi over de taart
Leidsch Dagblad