KIP MET ZWARTE BONEN

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2013
  • KIP MET ZWARTE BONEN

    KIP MET ZWARTE BONEN

    KIP MET ZWARTE BONEN

  • KIP MET ZWARTE BONEN

    KIP MET ZWARTE BONEN

    KIP MET ZWARTE BONEN

DOU CHI JI DING

"Voor dit gerecht heb je maar weinig vlees nodig en dat geldt eigenlijk voor veel Chinese gerechten."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kipkarbonades zonder bot (225 gr)
1 vrij kleine groene paprika of 1/2 rode en 1/2 groene paprika
3 e bakolie
3 teentjes knoflook gepeld en in plakjes gesneden
een gelijke hoeveelheid gember, geschild en in plakjes gesneden
2 eetl. gefermenteerde zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1-2 theel. gemalen chilipeper, naar smaak
zout
2 eetl. in dunne ringen gesneden groen van een lente-ui
1 theel. sesamolie

voor marinade
1 eetl. shaoxingwijn (of droge sherry)
1/4 t zout
1+1/2 t aardappelzetmeel (of maïzena)
1 theel. lichte sojasaus
1 theel. donkere sojasaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 270,88 kcal
Koolhydraten 4,04 g
Eiwitten 26,63 g
Vetten 15,62 g

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes van 1-2 centimeter en doe ze in een kom. roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de marinade vervolgens goed met de kip.

Snijd de paprika ter grootte van de blokjes kip. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Doe vervolgens de paprikablokjes in de wok en roerbak ze tot ze heet en een beetje gaar zijn, maar nog wel knapperig. Haal de blokjes uit de wok en houd ze apart.

Verhit de wok opnieuw op hoog vuur. Voeg de rest van de olie toe, wals de olie door de wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak om de blokjes van elkaar te scheiden. Als ze niet meer aan elkaar vasthechten en wit beginnen worden, voeg je de knoflook en de gember toe. Roerbak tot de knoflook en gember lekker gaan ruiken. Voeg de zwarte bonen toe en roer even tot je ze kunt ruiken. Voeg dan de gemalen chilipeper toe en doe ook de paprika weer terug in de wok. Blijf roerbakken tot de kip net door en door gaar is en alles lekker sist. Breng op smaak met zout. Roer de lente-ui door het gerecht, zet het vuur uit en voeg de sesamolie toe. Serveer het gerecht.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Serveertip

Serveer het gerecht met twee of drie groente gerechten en rijst en je hebt voldoende voor 4 personen.
Je kunt de kipkarbonade eventueel vervangen door kipfilet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten