aubergine, makkelijke manier van grillen, heerlijk ovengerec
- Italiaans,
- 30-60 min.
Dit is een heerlijk aubergine gerecht uit de oven, waarbij vooral het ingewikkeld en zout- en vetrijk bakken achterwege blijft en juist heel makkelijk kan en vitamientjes behouden blijven
Ingrediënten 4 personen
2 auberginestomatensaus met bassicicum (desgewenst vers gemaakt)
2 bollen mozzarella
beetje geraspte parmezaan
peper
beetje olijfolie
evt. nog wat verse bassilicumblaadjes
Benodigdheden
Contactgrill! Ovenschaal.Voorbereiding
Aubergines wassen en in plakjes van ca. 0,75 cm. snijden. Mozzarella in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Op deze wijze hoef je de aubergines niet eerst in zout te laten uitlekken (dag vitamientjes...) en vervolgens vetslurpend te bakken in de koekenpan.
Smeer de platen van de contactgrill in met een klein beetje olijfolie en verhit de contactgrill. Leg aubergine plakjes in de contactgrill en grill totdat ze bruin en gaar zijn (2 a 3 minuutjes). Voor 2 aubergines is ca. 3 bakmomentjes nodig. Leg de gebakken aubergine plakjes apart op een bord. Verwarm ondertussen de tomatensaus met bassilicum in een pannetje en verwarm de over voor op ca. 170 graden (hete lucht, anders iets heter). Als alle plakjes zijn gegrild, leg je de helft van de plakjes onderin een ovenschaal. Bedek dit met de helft van de tomatensaus (evt. nog wat verse bassilicumblaadjes hierop leggen). Hierover de helft van de mozzarella plakjes.Bestrooien met wat vers gemalen peper. Vervolgens de 2e laag aubergines, saus en mozzarella. Dan hierover nog wat geraspte parmezaan. Dan ca. 30 minuten in de voorverwarde oven (evt. eerst 15 minuten afdekken met alu folie.
Serveertip
Met een lekker stukje vlees of vis